Pondelok 29. 04. 2024 07:07:45 | Meniny má Lea

Skejťáci v Žiline chytia druhý dych. Vedenie mesta s Nadáciou Kia Slovakia otvorili zrekonštruovaný skatepark (VIDEO)

O tom, že stav bývalého skateparku pri Vodnom diele Žilina nebol práve ideálny, vedeli viacerí priaznivci tohto adrenalínového športu. Čoraz viac zhoršujúci sa stav si všimla aj Nadácia Kia Slovakia a vedenie Mesta Žilina. Tí pristúpili k investovaniu do rekonštrukcie centra skejtérov a v týchto dňoch je už vo vynovenom stave prístupné verejnosti.

Michal Szentivanyi|11. apríl 2024|18:00:23

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Žilina sa zelená: Investícia 1,5 milióna eur do zelenej budúcnosti
Čítajte viac >

Radnica mesta Žilina preto v spolupráci s Nadáciou Kia Slovakia obnovila areál skateparku pri Vodnom diele Žilina a od štvrtka 11. apríla je dostupný pre všetkých. O tejto skutočnosti informovala aj vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina Katarína Gazdíková.

Screen Shot 04-11-24 at 03.05 PM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Do projektu investovali mesto Žilina a Nadácia Kia Slovakia tisíce eur

„Celková cena bola 170 489,40 eur. Mesto Žilina prispelo sumou 111-tisíc eur a Nadácia Kia Slovakia sumou 58-tisíc eur," povedal počas otvárania skateparku primátor mesta Žiliny Peter Fiabáne. Mesto sa aj týmto spôsobom snaží pomôcť rozšíriť výber voľnočasových aktivít, podporiť talentovanú mládež aj zdravý životný štýl. „Športový areál bol z dôvodu havarijného stavu uzavretý od minulého roka," uviedla Katarína Gazdíková.

Screen Shot 04-11-24 at 04.22 PM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Po uzavretí športoviska sa odstránili všetky pôvodné prvky. „Jedným z prvých krokov preto bola výroba oceľových nosných konštrukcií, ich dovezenie, osadenie a zmontovanie na stavbe. Plochu následne doplnili impregnovaná drevená výstuhová vrstva, zábradlia a pojazdová plocha," popisuje Gazdíková. Dokončený projekt prišilo vo štvrtok otvoriť samotné vedenie mesta v podobe primátora Žiliny Petra Fiabáne. Na otvorení nechýbali ani správca Nadácie Kia Slovakia Tomáš Kováč a konateľ spoločnosti Správa športových zariadení mesta Žilina Jaroslav Koválik.

Investíciu iniciovalo práve mesto Žilina

O pozadí investovania do tohto projektu prehovoril aj samotný správca nadácie Kováč. „Tá iniciatíva vyšla práve z mesta, kedy bol práve skatepark v havarijnom stave. My sme sa veľmi radi pridali k tomuto nápadu, pretože veríme, že skatepark bude veľmi obľúbeným športoviskom pre deti a mládež," povedal Kováč.

Screen Shot 04-11-24 at 04.23 PM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Skatepark mesta Žilina s celkovou rozlohou približne 800 metrov štvorcových vznikol ešte v roku 2011. Odvtedy si získal viacero priaznivcov. S nástupom nevyhovujúceho technického stavu bola nevyhnutná jeho kompletná obnova. Tá si v októbri 2023 vyžiadala jeho dočasné uzavretie. Rekonštrukcia areálu trvala takmer do konca marca roka 2024.


Súvisiaci článok
O rozvoji mesta Žilina a plánovaní sa dozviete na jedinečnej výstave. Čaká vás zaujímavý program a seminár
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť