Pondelok 13. 05. 2024 17:54:36 | Meniny má Servác

Martinská psychiatrická klinika sa dočkala ďalšej spolupráce: Od nadácie dostala prístroj na bezpečné vyšetrenia

Univerzitná nemocnica Martin sa teší veľkej novinke. Nadácia Kvapka Nádeje SR rozvinula svoju spoluprácu s martinskou psychiatrickou klinikou.

Radka Kostánová|9. apríl 2024|16:00:16

Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Súvisiaci článok
Žilinská pôrodnica sumarizuje čísla za mesiac marec. Spoznajte počet bábätiek aj netradičné mená
Čítajte viac >

Nová spolupráca v Martine

Zástupcovia Univerzitnej nemocnice Martin sa na sociálnej sieti podelili o skvelú správu. Nadácia Kvapka Nádeje SR rozvinula svoju spoluprácu s martinskou psychiatrickou klinikou. Ako ďalej doplnili, na odbornej vedeckej konferencii Hlavolamy v detskej psychiatrii odovzdala nadácia zástupcom kliniky prístroj PLR-3000 (NeurOptics), ktorý umožňuje pre pacienta bezpečným a neinvazívnym spôsobom vyšetriť zmeny priemeru a reaktivity zrenice (pupilárny reflex) s okamžitým hodnotením parametrov ihneď po vyšetrení.

„Vyšetrenie použitím prístroja PLR-3000 (NeurOptics) reprezentuje nový neinvazívny prístup pre diagnostiku centrálnej autonómnej dysregulácie pri psychických poruchách, čo predstavuje kľúčový medzník pre prevenciu a stanovenie personalizovanej terapie u detských pacientov,“ priblížili zástupcovia martinskej nemocnice ďalej.

Kampaň Nehádž hlavu za hlavu

Dar pre kliniku v Martine odovzdali zástupcovia nadácie Kvapka Nádeje SR, Ing. Michal Kaľavský a Zuzana Augustin Poláčková. Spolupráca je súčasťou celoslovenskej kampane „Nehádž hlavu za hlavu“, ktorá má za cieľ poukázať na mimoriadnu dôležitosť odbornej starostlivosti o detských psychiatrických pacientov.

Dodali, že jej hlavnou ambíciou je efektívne rozširovanie liečebných a diagnostických kapacít detských psychiatrických oddelení vo všetkých regiónoch Slovenska.


Súvisiaci článok
Prezidenta volili aj pacienti a pracovníci žilinskej nemocnice. Počet hlasov oproti prvému kolu vzrástol
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť