Pondelok 29. 04. 2024 22:43:14 | Meniny má Lea

Žilinská nemocnica dosiahla ďalší úspech. Primár chirurgie bol menovaný do tejto funkcie

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina sa môže pochváliť ďalším úspechom. Primár oddelenia chirurgie doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD. bol generálnym riaditeľom sekcie zdravia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky menovaný do vysokej funkcie.

Radka Kostánová|9. apríl 2024|19:01:31

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Žilinská pôrodnica sumarizuje čísla za mesiac marec. Spoznajte počet bábätiek aj netradičné mená
Čítajte viac >

Krajský odborník pre chirurgiu

Zuzana Fialová, hovorkyňa žilinskej nemocnice, na sociálnej sieti informovala o veľmi významnej novinke a zároveň úspechu. Primár oddelenia chirurgie doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD. bol generálnym riaditeľom sekcie zdravia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky menovaný do funkcie krajského odborníka pre chirurgiu v Žilinskom samosprávnom kraji.

Hovorkyňa ďalej príblížila, že doktor Váňa nastúpil do žilinskej nemocnice už ako absolvent medicíny v roku 1999. Popri špecializáciách v odbore chirurgia, gastroenterologická chirurgia a onkológia v chirurgii absolvoval doktorandské štúdium a docentúru v odbore chirurgia.

Už viac ako 10 rokov primárom

Od roku 2013 je primárom oddelenia chirurgie v žilinskej nemocnici, kde pôsobí aj ako námestník pre investície a rozvoj.

„Zaslúžil sa o zriadenie jediného centra na Slovensku - špecializovaného Pracoviska pre malígne ochorenia peritoneálneho povrchu a HIPEC so sídlom v žilinskej nemocnici. Je členom Dozornej rady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou," dodala Fialová.

Srdečne gratulujeme!


Súvisiaci článok
Lepšie a efektívnejšie vyšetrenia: Žilinská nemocnica má nového pomocníka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť