Utorok 30. 04. 2024 00:56:17 | Meniny má Anastázia

Nebezpečný požiar pri Žiline zmobilizoval 5 hasičských áut. Budovu zachraňoval aj duchaprítomný majiteľ

V nedeľu 7. apríla pred 16:30 hodinou obdržalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline správu o požiari rekreačnej budovy v časti Strážov. Aj napriek aktívnej snahe viacerých hasičov i samotného majiteľa objektu, vznikla na záhradnej chate škoda v hodnote zhruba 30-tisíc eur.

Daniel Jurčík|8. apríl 2024|16:30:15

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Požiar v Liptovskom Mikuláši vyhnal nájomníkov z bytu. Odhadovaná výška škody je približne 30-tisíc eur
Čítajte viac >

Redakciu Žilina SP21 o prípade informovala hovorkyňa zboru Mária Pohanková Zahatlanová. Na mieste udalosti zasahovalo 14 príslušníkov zboru s 5 kusmi techniky. Do akcie sa zapojil aj duchaprítomný vlastník objektu.

„Prieskumom bolo zistené, že požiarom je zasiahnuté podkrovie chaty, ako aj krytina strechy z plastového šindľa. Majiteľ chaty sa pred príchodom jednotky snažil požiar uhasiť hasiacim prístrojom a objekt odstavil od elektrickej energie," upresnila Pohanková Zahatlanová. Dodala taktiež, že hasiči zasahovali nielen zvnútra, ale aj zvonka.

Po rozobratí vnútorného dreveného plášťa podkrovia sa príslušníkom zboru podarilo dostať oheň pod kontrolu a do 35 minút úplne uhasiť. Po odvetraní dymu a kontrole priestorov termokamerou bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Škodu po požiari vyčíslili na 30-tisíc eur.


Súvisiaci článok
V kysuckej obci Čierne horelo osobné auto. Z vozidla zostal nepoužiteľný vrak
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť