Pondelok 29. 04. 2024 18:44:12 | Meniny má Lea

Nenechajte dobrovoľníkov v štichu. Pomôcť čistiť vodné hladiny v Rajeckej doline môžete aj vy

Čisté vodné hladiny vzácnych lokalít a ich vyčistené priľahlé brehy dnes nie sú žiadnou samozrejmosťou. Nič sa neurobí len tak samé od seba, a tak je pravidlom, že aj v prípade Rajeckej doliny už za uplynulé roky priližilo ruku k dielu už viacero dobrovoľníkov. Výnimkou nie je ani rok 2024, kedy sa čistenie opäť rozbieha.

Michal Szentivanyi|7. apríl 2024|16:45:25

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Za čisté brehy a rieky: Dobrovoľníci rozširujú čistenie okolo Oravskej priehrady
Čítajte viac >

Čisté vody Rajeckej doliny majú na svedomí aj dobrovoľníci z Občianskeho združenia Susedia spod skaliek. Práve tí pozývajú na ďalšie tradičné čistenie vodných hladín a priľahlých brehov v Rajeckej doline pod názvom Čivorado 2024.

Táto akcia je zameraná na čistenie rieky Rajčanky a jej priľahlých brehov. Organizátori sú radi, že sa do tohto projektu zapája rok čo rok čoraz viac ľudí. Tým pádom je aj odpadu v rieke čoraz menej. Bežne sa táto akcia organizovala až v máji, no tento rok je to aj vďaka priskorému príchodu jari už koncom apríla. Konkrétne sa všetko rozbehne už v sobotu 20. apríla o 9:00 hodine.

„Potrebujete len dobrú náladu a chuť urobiť niečo pre svoje okolie. Vhodnú obuv - najlepšie čižmy. Organizátori zabezpečujú rukavice a odpadové vrecia," odkazujú organizátori akcie s tým, že kontakty na všetky kompetentné osoby za dané úseky sú uverejnené na plagáte.

civorado2024a3_1.jpg Zdroj: Facebook/Čivorado


Súvisiaci článok
Nelichotivé výsledky čistenia brehov Liptovskej Mary. Dobrovoľníci vyzbierali 150 vriec odpadu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť