Streda 15. 05. 2024 23:01:38 | Meniny má Žofia, Sofia

Za čisté brehy a rieky: Dobrovoľníci rozširujú čistenie okolo Oravskej priehrady

Dobrovoľníci budú aj tento rok čistiť brehy Oravskej priehrady od neporiadku, ktorý do prírody nepatrí. Tretí ročník obľúbeného podujatia sa uskutoční od pondelka 15. a potrvá do piatka 19. apríla 2024.

Juliana Krčulová|4. apríl 2024|18:00:24

Zdroj: Koláž Žilina SP21/AdobeStock a freepik.com

Súvisiaci článok
Nové lavičky a vzdelávanie v prírode: Arborétum Liptovský Hrádok sa pochválilo novinkami
Čítajte viac >

Aktuálny tretí ročník veľkého čistenia brehov Oravskej priehrady sa pomaly blíži. Organizátori do čistenia tento rok pridali aj rieky, ktorých voda v Oravskej priehrade končí.

„Budeme radi, ak sa k nám pridáte a spoločnými silami odstránime to, čo do vody na brehy nepatrí. Veď prostredie okolo nás je naším obrazom,“ odkázali organizátori obľúbenej dobrovoľníckej akcie na sociálnej sieti.

Ako sa zapojiť? Na výber máte dve možnosti:

  • pridať sa ku skupine “zberačov“, ktorá bude čistiť brehy Oravskej priehrady,
  • so svojou skupinkou “zberačov“ vyčistiť vami vybrané miesto, časť rieky (predtým však upovedomiť organizátorov, aby vedeli zabezpečiť odvoz vyzbieraného odpadu, pričom zbieranie musí byť ukončené do 12:30 hodiny v piatok 19. apríla).

Organizátori ďalej pripomenuli pár zásad, čo treba dodržiavať pri zbere odpadu: „Chráň seba aj svojich kolegov. Bezpečnosť je na prvom mieste. Používaj rukavice. Nezbieraj žiadny kadáver (zdochliny) a ani iný živočíšny odpad. Neotváraj fľaše s tekutinami. Nedvíhaj ťažké predmety alebo predmety, ktoré by ti mohli ublížiť. Ak pri zbere objavíš skládku väčších rozmerov, prosím, odfotografuj ju a informuj nás o nej. Prípadne použi aplikáciu TRASH OUT, cez ktorú môžeš nelegálnu skládku nahlásiť,“ dodali.


Súvisiaci článok
Spoločnými silami proti neporiadku: Brehy Rajčianky v Závodí ožívajú (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť