Pondelok 16. 09. 2024 17:28:27 | Meniny má Ľudmila

Údržba ŽILINA OKӨ TRAILS je náročná na čas i financie. Dobrovoľne pomôcť môže každý

Zástupcovia obľúbeného žilinského parku v pondelok 1. apríla uverejnili na svojej sociálnej sieti status, v ktorom oznámili zákaz vstupu e-bikom na trate. Aj keď sa neskôr ukázalo, že išlo iba o prvoaprílový žart, príspevok v sebe ukrýval aj kus reality. Škody na trati pri e-bikoch totiž vyžadujú veľa úsilia a voľného času.

Daniel Jurčík|8. apríl 2024|08:45:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ŽILINA OKӨ TRAILS

Súvisiaci článok
Brigáda ŽILINA OKӨ TRAILS mala veľký zmysel. Práce na dráhe pre sezónu 2024 sú takmer hotové
Čítajte viac >

K situácii sa vyjadrili samotní zástupcovia ŽILINA OKӨ TRAILS na svojej webovej stránke. „Než sa pustíte do dobrodružstva na e-biku, zastavte sa na chvíľu a zvážte nasledujúce: Je fér, aby ste za užívanie trailov platili rovnakú sumu ako tí, ktorí jazdia na bežných bicykloch? Stojí to za zamyslenie, pretože, aj keď sme vášniví nadšenci e-bikov a dokonca na nich aj pretekáme, nezaujíma nás tak veľmi opravovanie trás," uviedli správcovia trate s dodatkom, že častým dôvodom poškodenia trate v zákrutách je najmä jazda na e-biku, pričom náprava odkrojí veľa voľného času.

V súvislosti s údržbou zástupcovia trailov pozývajú všetkých návštevníkov na nákup permanentiek, ktorými môžu podporiť bezproblémový chod komunity i údržbu trate. Za odmenu dostanú prispievatelia náramok, nálepku či zľavu na kúpu dresu a rukavíc. „Údržba trás je našou prioritou a celoročne sa na nich maká. Je potrebný materiál aj náradie a všetko to stojí peniaze, navyše platíme aj nájomné, ktoré je dosť vysoké" uzavreli správcovia areálu. Ak sa teda rozhodnete jazdiť na trati pravidelne, váš príspevok rozhodne pomôže.

V prípade že máte záujem podporiť ŽILINA OKӨ TRAILS, môžete kliknúť na tento odkaz.


Súvisiaci článok
Chcete pomôcť obľúbenému miestu a priložiť ruku k dielu? ŽILINA OKӨ TRAILS pozýva na brigádu a opekačku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť