Pondelok 29. 04. 2024 20:40:49 | Meniny má Lea

Krvavá dráma na Vlčincoch s ďalšou kapitolou. Mladá Judita s odvolaním na Najvyššom súde neuspela

Deň 16. máj 2019 sa viacerým obyvateľom sídliska Vlčince v Žiline zapíše do pamäti ako krvavý a tragický. V obytnom dome totiž došlo k brutálnej vražde, z ktorej bola obvinená a neskôr aj odsúdená mladá Judita Hana Konečná. Po jej drsnom útoku prišiel o život jej vtedy 16-ročný kamarát Tomáš Teličák. Prípad má po niekoľkých mesiacoch ďalší bod zlomu. Obvinená z vraždy totiž na Najvyššom súde Slovenskej republiky s dovolaním neuspela.

Michal Szentivanyi|6. apríl 2024|16:03:34

Zdroj: freepik.com a Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Medzi obcami pri Žiline došlo k dopravnej nehode. Na mieste sú záchranári aj polícia
Čítajte viac >

O najnovšom dianí v tomto tragickom prípade píše denník Nový čas. Mladá Judita dostala za tento hrozný čin 12-ročný trest. Neskôr sa rozhodla cez svojho právneho zástupcu obrátiť na Najvyšší súd Slovenskej republiky. Tam podala voči rozsudku dovolanie. Netrvalo však dlho a ten ho definitívne odmietol. „Najvyšší súd na neverejnom zasadnutí dovolanie obvinenej J. H. K. odmietol. Ďalšie informácie verejnosti poskytneme až po doručení písomného vyhotovenia rozhodnutia procesným stranám,“ povedala pre Nový čas hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová. Uzatvorený prípad tak znášajú obe rodiny ťažko, no hlavne tá Tomášova.

4375551.jpg Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Syna mi to nevráti, žiali otec Tomáša

Po tomto symbolickom uzavretí prípadu prehovoril aj Tomášov otec Vladimír Teličák. „Ja som už povedal všetko, mne to syna nevráti, a to, že sa to takto skončilo, ma neprekvapilo. Iná možnosť ani nebola,“ povedal pre Nový čas zarmútený otec nebohého Tomáša. Judita sa dovolaním cez svojho právneho zástupcu snažila o to, aby sudcovia Najvyššieho súdu Slovenskej republiky prehodnotili trest, ktorý dostala. Ten je vo výške 12 rokov a 4 mesiace. Sudcovia však dovolanie zamietli, a Judita sa tak skoro na slobodu nedostane.


Súvisiaci článok
Bezohľadný vodič z Oravy dostal od polície po prstoch. V tomto úseku neváhal dupnúť na plyn
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť