Sobota 04. 05. 2024 10:26:35 | Meniny má Florián

Víkend v Žiline bude v znamení oteplenia. Ukazovatele sa vyšplhajú nad dvadsať stupňov Celzia

Aj v Žiline bude víkend v znamení oteplenia. Počasie na severe Slovenska bude, podobne ako zvyšok územia Slovenska, zasahovať príchod teplejšieho vzduchu zo zahraničného juhozápadu. To sa pretaví na tom, že záver víkendu bude dokonca nad úrovňou dvadsiatich stupňov Celzia.

Michal Szentivanyi|5. apríl 2024|13:00:31

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Počasie sa chystá na rázny obrat. Po dvojciferných teplotách prichádza na rad ochladenie a búrky
Čítajte viac >

O výraznom oteplení píšu aj odborníci z portálu imeteo.sk. Už piatkové ráno sa prejavilo hmlami, no postupne sa začalo vyjasňovať a to prinieslo príjemný teplý deň. Denné teploty v piatok 5. apríla sa dotknú najviac 18 stupňov Celzia, no to nie je všetko, čo počasie cez víkend povie.

Sobota ako polooblačná pomlčka

Práve nasledujúci prechod medzi chladnejším počasím z pracovného týždňa bude predstavovať sobota 6. apríla, ktorá sa ukáže v prevažne polooblačnom, až polojasnom počasí, ktoré opäť bude dosahovať najviac 18 až 19 stupňov Celzia. Podľa portálu [Slovenského hydrometeorologického ústavu](Po severnom okraji tlakovej výše so stredom nad centrálnym Stredomorím bude od západu do našej oblasti prúdiť teplý vzduch.) sa teplý vzduch na našom území už napriek tomu prejaví aj v sobotu 6. apríla. Po severnom okraji tlakovej výše so stredom nad centrálnym Stredomorím k nám totiž bude od západu prúdiť teplý vzduch.

summer-bright-blue-sky-with-clouds_1600x1074.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Teplotný skok v nedeľu

Bude to práve nedeľa 7. apríla, kedy sa všetko obráti k teplejšiemu počasiu. A to až tak, že ručičky či iné ukazovatele teplomerov vystúpia nad úrovne dvadsiatich stupňov Celzia. „Vplyvom tlakovej níže nad Atlantikom a tlakovej výše nad Stredomorím k nám do strednej Európy začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Čakajú nás preto extrémne teploty, na ktoré sme zvyknutí skôr v lete," napísal portál imeteo.sk s tým, že sa očakáva, že víkendové teploty vystúpia až nad letnú hranicu viac ako 25 stupňov Celzia.

Dôležité je, že toto teplé počasie bude zasahovať aj do ďalšieho pracovného týždňa a ochladenie sa očakáva až v jeho polovici. Na toto obdobie sa teda pripravte aj z hľadiska oblečenia a úpravy rozvrhu aktivít v exteriéri.


Súvisiaci článok
Meteorológ sa obáva, že podobne teplé zimy sa na severe stanú štandardom. Zvykať si budú musieť aj zvieratá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť