Sobota 18. 05. 2024 08:22:12 | Meniny má Viola

Po strete s medveďom na Liptove utrpel 35-ročný muž viaceré zranenia (AKTUALIZOVANÉ)

Poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice utrpel vo štvrtok 4. apríla po strete s medveďom na Liptove 35-ročný muž. TASR to potvrdili hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová a Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody SR.

TASR|4. apríl 2024|16:02:16

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Ďalší útok medveďa. V obci Pribylina na Liptove pred ním utekal manželský pár so psom
Čítajte viac >

Aktualizované vo štvrtok 4. apríla o 16:10 hodine:

K zranenému vyslali ráno do Liptovskej Sielnice ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. „Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," dodala Klimešová.

Aktualizované vo štvrtok 4. apríla o 17:00 hodine:

Zranený muž je lesný pracovník. Štátni ochranári konkretizovali, že k útoku medveďa došlo v katastri Kvačian v okrese Liptovský Mikuláš. „Bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia," priblížila Bocková s tým, že na odplašenie medveďa v sebaobrane tri razy výstražne vystrelil.

Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou vykonal obhliadku lokality. Miesto útoku podľa ŠOP nie je v blízkosti intravilánu, ale ide o hustý lesný porast nachádzajúci sa približne 300 metrov nad cestou medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. „Medveď nebol postrelený," uzavrela Bocková.


Súvisiaci článok
Na Liptove naháňal medveď dve osoby. Ženu, žiaľ, našli už bez známok života
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť