Sobota 07. 09. 2024 19:47:09 | Meniny má Marianna

Finančný impulz od mesta Ružomberok: Radnica podporí projekty a činnosť združení sumou viac ako 102-tisíc eur

V roku 2024 mesto Ružomberok finančne podporí rôzne neziskové organizácie, občianske združenia a kultúrne či športové inštitúcie, ktoré pôsobia na území mesta. Celkovo rozdelí viac ako 102-tisíc eur na podporu ich činnosti a projektov. Podľa platného Všeobecného záväzného nariadenia mesta sa finančná podpora týka šiestich oblastí: športu, kultúry, výchovy a vzdelávania, sociálnej sféry, cestovného ruchu a životného prostredia. Rozdelenie finančných prostriedkov na základe odporúčaní príslušných komisií mesta odsúhlasilo Mestské zastupiteľstvo v Ružomberku na zasadnutí, ktoré sa uskutočnilo v stredu 3. apríla.

Juliana Krčulová|4. apríl 2024|08:45:22

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Pár na Kysuciach si vybavil povolenia, no na pozemku stavať nemôže. Podľa ombudsmana prípady pribúdajú
Čítajte viac >

Rozdelenie dotácií v Ružomberku

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Ružomberok, na oficiálnom webe priblížil, že v tomto roku je vyčlenených takmer 50-tisíc eur na podporu športových aktivít a športu. Suma viac ako 31-tisíc eur bude rozdelená medzi 27 subjektov na ich činnosť, zatiaľ čo na projekty je určených 17 144 eur. Kultúra a médiá dostanú dotácie presahujúce 22-tisíc eur, pričom 14 projektov od rovnakého počtu žiadateľov bude financovaných sumou viac ako 15-tisíc eur. Sedem subjektov pôsobiacich v kultúrnej sfére obdrží na svoju činnosť celkovo 6 720 eur.

„Suma v rozpočte mesta určená na dotácie pre sociálnu oblasť a oblasť iných verejnoprospešných služieb pre rok 2024 je vo výške 12 520 eur. Členovia mestskej komisie starostlivosti o obyvateľov sa rozhodli uvedené finančné prostriedky rozdeliť v pomere 8 764 eur na realizáciu 13 projektov a 3 756 eur na činnosť deviatich subjektov a inštitúcií,“ doplnil hovorca mesta s tým, že oblasť životného prostredia bude v tomto roku podporená dotáciou v celkovej výške viac ako 8-tisíc eur. Päť subjektov dostane na realizáciu projektov v tomto roku 6 500 eur, okrem toho bude podporená aj činnosť dvoch žiadateľov v sume 1 700 eur.

Podpora rozvoja mesta

Projekty zamerané na cestovný ruch a propagáciu mesta Ružomberok obdržia tento rok dotácie v celkovej výške 4,5-tisíc eur. Činnosť lokálnych subjektov, ktoré sa venujú rozvoju aktivít v meste, bude podporená sumou 1 920 eur. Oblasť mládeže a školstva získa od samosprávy finančnú podporu pre osem žiadateľov, celkom vo výške 4 680 eur.

„Som veľmi rád, že napriek zložitej ekonomickej situácii, ktorú v meste máme, nemusíme nijako zásadne obmedzovať poskytovanie dotácií na verejnoprospešné aktivity neziskových organizácií a občianskych združení. Robia množstvo dobrej práce pre našich obyvateľov a šíria dobré meno mesta. Na druhej strane si uvedomujeme, že nedokážeme uspokojiť všetky žiadosti o podporu, ktoré na mesto každoročne prichádzajú. V niektorých oblastiach totiž požiadavky o dotáciu niekoľkonásobne finančne presahujú sumy, ktoré sú na to vyčlenené v rozpočte mesta. Máme však dlhodobý záujem postupnou prácou tieto sumy navyšovať,“ uviedol primátor mesta Ružomberok, Ľubomír Kubáň.

Prehľad podporených žiadostí o dotáciu na projekty a činnosť nájdete na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Oáza pre rodiny s deťmi: Pri sútoku Váhu a Demänovky na Liptove vznikne nová oddychová zóna
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť