Štvrtok 16. 05. 2024 16:19:01 | Meniny má Svetozár

Oslávte Deň Zeme na Veľkom vrchu pri Divinke. Múzeum pozýva na zaujímavé vychádzkové prednášky

Považské múzeum má v tomto roku skutočne bohatý program. Ten pozostáva zo zaujímavých prednášok a v týchto dňoch pozývajú širokú verejnosť na jednu z nich. S botaničkou Květou Kickovou a zoológom Jánom Kickom môžete stráviť zaujímavý Deň Zeme.

Michal Szentivanyi|5. apríl 2024|09:15:43

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Tajomstvá Veľkonočného pondelka na Orave. O týchto tradíciách ste možno ani netušili
Čítajte viac >

O významnej lektorovanej vychádzke informuje Považské múzeum na svojom webe. Vychádzka bude prezentovaná v rámci Dňa Zeme a pripadne na pondelok 22. apríla o 15:45 hodine. Vychádzky sú tematicky jasne ukotvené. Pôjde o spoznávanie lokálnej flóry a fauny, ale aj rozprávanie o ochrane prírody a jej histórii. „Priblížime druhovú rozmanitosť kvetov, stromov, vtákov, obojživelníkov aj cicavcov a ich fascinujúce príbehy a životné stratégie. Prejavy prírody sú vo viacerých smeroch príťažlivé, preto stoja za bližší kontakt a osobné preskúmanie,“ priblížila túto akciu botanička z Považského múzea Květa Kicková.

Vychadzka_Den_Zeme_K2_page-0001_810x1200.jpg Zdroj: pmza.sk

Prvá z vychádzok už má stanovený termín aj miesto konania

Prvá vychádzka sa uskutoční už na spomínaný Deň Zeme 22. apríla a záujemcovia sa môžu tešiť na výlet na Veľký vrch pri Divinke. „Sprievodcami budú botanička Ing. Květa Kicková a zoológ Ing. Ján Kicko, PhD. Zraz bude o 15:45 na autobusovej zastávke Divinka, Obecný úrad. Trasa bude nenáročná, pôjdeme po spevnenej lesnej ceste trasou náučného chodníka, prevýšenie bude 160 metrov, spolu prejdeme približne 3 kilometre. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, ale návštevníci si môžu priniesť aj vlastný. Vychádzka je vhodná pre všetky vekové kategórie, vstupné na osobu sú 2 eurá, do 6 rokov majú vstup zadarmo. Organizátori odporúčajú oblečenie a obuv do terénu," uvádza celú akciu Považské múzeum.

Organizátori tiež upozorňujú na skutočnosť, že sa termín môže zmeniť v prípade nepriaznivého počasie. Otázky môžu záujemcovia posielať na kickova@pmza.sk, kicko@pmza.sk alebo volať na telefónne číslo 0903 881 495.


Súvisiaci článok
Odkaz Jana Amosa Komenského ožíva v Martine: Nová výstava predstavuje jeho snahu o zmenu sveta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť