Sobota 07. 09. 2024 16:48:11 | Meniny má Marianna

Zásahový tím ukončil pátranie po zranenom medveďovi: Višňovská dolina je občanom opäť prístupná, buďte však obozretní

Zástupcovia obce Višňové pri Žiline informovali na sociálnej sieti o ukončení pátrania po zranenom medveďovi hnedom, ktorý v sobotu 30. marca nad obcou Stráňavy zaútočil na mladého muža a poľovníkov. Višňovská dolina je občanom opäť sprístupnená, obec však vyzýva k obozretnosti.

Juliana Krčulová|31. marec 2024|13:21:53

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Na muža a poľovníkov zaútočil medveď! Oblasti pri obci Stráňavy sa treba vyhnúť
Čítajte viac >

Zástupcovia obce Višňové pri Žiline informovali na sociálnej sieti o ukončení pátrania po zranenom medveďovi hnedom, ktorý v sobotu 30. marca nad obcou Stráňavy zaútočil na mladého muža a poľovníkov.

„Členovia zásahového tímu stopovali medveďa takmer 8 kilometrov so psami, a vzhľadom na skutočnosť, že prestal krvácať a zabehol do hustého porastu vo vyššej nadmorskej výške, sa rozhodli pátranie ukončiť,“ priblížila obec vo svojom príspevku.

Zásahový tím opätovne upozorňuje občanov, aby nezachádzali do mladých hustých porastov, keďže stále existuje potenciálne nebezpečenstvo stretu nielen s medveďom, ale aj s inou zverou, ktorá v tomto období privádza na svet potomstvo.

„Višňovská dolina je občanom opäť sprístupnená, avšak žiadame občanov, aby boli obozretní,“ doplnili zástupcovia obce Višňové pri Žiline.


Súvisiaci článok
Obyvatelia, pozor! Obec Stráňavy upozorňuje na zraneného medveďa (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť