Nedeľa 28. 04. 2024 14:32:15 | Meniny má Jarmila

Vynovenú knižnicu v Krásne nad Kysucou dnes skolaudovali (FOTOGALÉRIA)

Rekonštrukcia mestskej knižnice bola podľa slov mesta spojená s prebudovaním vedľajších priestorov na komunitné centrum pre matky s deťmi. Priestory mestskej knižnice sú sprístupnené verejnosti od dnešného dňa, avšak komunitné centrum bude dokončené až v priebehu mesiaca marec. Foto: Mesto Krásno nad Kysucou

Juliana Krčulová|23. február 2022|18:06:10

Počas obmedzujúcich opatrení v súvislosti s ochorením Covid-19 využilo mesto Krásno nad Kysucou čas na údržbu, opravu a rekonštrukciu niektorých prevádzok, do ktorých mali občania prístup len v obmedzenom režime. Okrem iných to bola aj mestská knižnica.

18906854.jpg

„Na základe veľkého záujmu občanov sme sa rozhodli sprístupniť aspoň priestory mestskej knižnice, ktoré sme vymaľovali, vymenili sa nové okná, čo sa hneď aj prejavilo na tepelnej pohode v knižnici. Zaviedli sme tam optickú internetovú sieť, priviedli vodu a odpad, vybudovali novú šatňu pre návštevníkov a pracovníčku knižnice,“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke.

1165011222.jpg

Ďalej sa podľa dostupných informácii z mesta zakúpila časť nových regálov, nainštalovala sa nová recepcia, ktorá je viac posunutá pri v chode do knižnice, vymenili sa nové rozvody elektrickej energie s novými svietidlami a vykonali sa aj ďalšie iné úpravy.

1499610985.jpg

Dôležitou inováciou je i zavedenie nového výpožičného systému, ktorý bude elektronický a pomaly prebehne aj inventarizácia všetkých kníh a moderný spôsob zapožičiavania. „Verím, že čitateľom upravené priestory knižnice poskytnú viac komfortu a čitateľskej pohody. Po dokončení úprav knižnice a sprevádzkovaní detského centra v priebehu mesiaca marec si obľúbia tento priestor nielen rodičia s malými deťmi, ale všetci, ktorí majú radi beletriu,“ dodal primátor mesta Jozef Grapa.

2094554535.jpg

Dnes, 23. februára 2022, za účasti poslancov mestského zastupiteľstva odovzdal zástupca primátora, Jaroslav Pagáč, primátorovi mesta Jozefovi Grapovi symbolický kovový kľúč od zrekonštruovanej knižnice.

1444020561.jpg

„Vo vynovených priestoroch do budúcnosti chceme pripravovať i čitateľské akcie, uvádzať nové knihy, robiť programy pre malých i veľkých čitateľov. Tak ako sa mení mesto, bolo potrebné zmeniť aj knižnicu, aby mohla reprezentovať naše moderné mesto,“ píše sa na stránkach mesta Krásna nad Kysucou.

212221233.jpg


Súvisiaci článok
SAD Žilina ocenila vodičov-milionárov za ich prácu bez nehody (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť