Sobota 27. 04. 2024 09:18:36 | Meniny má Jaroslav

Zrážka áut na Orave: 18-ročného vodiča a jeho spolujazdca previezli do nemocnice

Vo štvrtok 21. marca došlo v obci Štefanov nad Oravou, v okrese Tvrdošín, k dopravnej nehode. 18-ročný vodič prešiel s autom do protismeru, kde sa zrazil s nákladným motorovým vozidlom.

Radka Kostánová|21. marec 2024|15:15:02

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Rodinná tragédia: 45-ročný muž zavraždil svoju manželku
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, informovala médiá o dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok 21. marca v okrese Tvrdošín.

18-ročný vodič prešiel do protismeru

Ako priblížila hovorkyňa, na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že mladý vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda v smere od Námestova na obec Štefanov nad Oravou. Potom z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky a tam došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom. Vodič nákladného vozidla sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Po dopravnej nehode boli 18-ročný mladík a jeho spolujazdec prevezení so zraneniami do nemocnice a zároveň mu bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou.

„Z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody bola cesta na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Kremeňová.

Polícia žiada o opatrnosť

Polícia zo Žilinského kraja zároveň žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu na ceste, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Ako iste viete, každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k bezpečnosti na cestách.


Súvisiaci článok
Mladú rodinu postihlo obrovské nešťastie: Pomôcť im môžete teraz aj vy!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť