Štvrtok 25. 04. 2024 21:02:45 | Meniny má Marek

Pacienti, zbystrite pozornosť! Pracovisko pneumológie a ftizeológie žilinskej nemocnice sa sťahuje do nových priestorov

Pacienti, spozornite. Ambulantné centrum pneumológie a ftizeológie žilinskej nemocnice sa v týchto dňoch sťahuje do nových, kompletne zrekonštruovaných priestorov. Médiá o tom informovala Zuzana Fialová, hovorkyňa nemocnice.

Radka Kostánová|20. marec 2024|18:30:04

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Rast počtu AED v Žilinskom kraji pokračuje: Od začiatku roka sa použili 46-krát
Čítajte viac >

Zuzana Fialová, hovorkyňa žilinskej nemocnice, médiá informovala, že ambulantné centrum pneumológie a ftizeológie sa v týchto dňoch sťahuje do nových, kompletne zrekonštruovaných priestorov. Vďaka tomu budú od pondelka 25. marca pacienti prijímaní v pavilóne Liečebne dlhodobo chorých na prízemí. Nové priestory zabezpečia komfortnejšie podmienky pre pacientov i zamestnancov.

Nové priestory, komfortnejšie podmienky

Mnohí pacienti vedia, že pneumologické pracovisko Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina doposiaľ fungovalo na prízemí očného pavilónu. Podľa slov hovorkyne nemocnice však priestory vzhľadom na vysoký počet pacientov a vysoké číslo realizovaných vyšetrení nepostačovali.

„Sťahovanie na nové miesto pre nás znamená zvýšenie komfortu v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti a možnosť zabezpečiť lekárom dostatočný počet ambulancií, čo z priestorových dôvodov doteraz nebolo možné. Z tejto zmeny máme obrovskú radosť a sme vďační za to, že sa rekonštrukciu podarilo zrealizovať,“ uviedla vedúca lekárka ambulantného centra pneumológie a ftizeológie Žilina Mária Kleinová s tým, že nové priestory si zároveň mohli prispôsobiť podľa potrieb.

prvý vchod od parkoviska v zóne B.png Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Oddelená časť pre akútne chorých pacientov

Výbornou správou je, že v nových priestoroch bude oddelená časť pre akútne chorých pacientov a tých, ktorí prídu na plánované výkony. Fialová prezradila, že pacienti sa budú môcť čoskoro na vyšetrenia objednávať elektronicky a po príchode do ambulantného centra sa zaevidujú do registračného systému.

„V týchto dňoch finalizujeme projekt, ktorý bol pre nás veľmi dôležitý. Pôvodné miesto už kapacitne nevyhovovalo a pre pacientov a personál sme potrebovali zabezpečiť kvalitnejšie podmienky. Teším sa, že sa nám podarilo uskutočniť tento pozitívny krok a pracovisku želám, nech sa im na novom mieste výborne darí,“ doplnil riaditeľ žilinskej nemocnice Juraj Kacian.

Pracovisko pneumológie a ftizeológie sa sťahuje do nových priestorov_1.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Náklady na rekonštrukciu, ktoré táto zmena priniesla, boli vo výške necelých 240-tisíc eur. Väčšinu prác realizovali pracovníci z oddelenia hospodárskych a stavebných činností nemocnice.

Hlavný vstup do ambulantného centra pneumológie a ftizeológie je na prízemí Liečebne dlhodobo chorých – prvý vchod od parkoviska v zóne B.

Pracovisko pneumológie a ftizeológie sa sťahuje do nových priestorov_3.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

433610821_813809117457986_23865299960584748_n.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

433583942_813810990791132_5435133381754244022_n.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina


Súvisiaci článok
V Trstenej pribudli nové informačné kiosky. Sú súčasťou projektu za vyše 400-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť