Pondelok 29. 04. 2024 14:37:54 | Meniny má Lea

Slovenská pošta: Deti sa môžu opäť zapojiť do súťaže o Najkrajší list

Aj v tomto roku sa môžu deti vo veku od 9 do 15 rokov zapojiť do súťaže o Najkrajší list, ktorú vyhlasuje Svetová poštová únia s UNICEF a na Slovensku v spolupráci s Ministerstvom dopravy SR organizuje Slovenská pošta. Téma na tento rok znie: Napíš list budúcim generáciám o svete, ktorý, ako dúfaš, zdedia. TASR o tom informoval Martin Guzi zo Slovenskej pošty.

TASR|18. marec 2024|16:44:59

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Slovenská pošta, a.s.

Súvisiaci článok
Slovenská pošta vydala známku spisovateľky Kristy Bendovej
Čítajte viac >

„Úlohou účastníkov už 53. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov je napísať klasický list na danú tému v rozsahu maximálne 800 slov," priblížil. Podmienkou je, aby bol list písaný rukou a obsahoval formálne znaky ako hlavičku, v ktorej bude úplná adresa pisateľa, a dátum, kedy bol list písaný, oslovenie, hlavnú časť, zdvorilostné zakončenie, (nepovinné) P. S. a podpis.

V liste musí byť rovnako uvedený vek dieťaťa a názov a e-mailová adresy školy. „Mladí ľudia môžu svoje písomné práce podporiť aj zaujímavou kresbou," doplnil Guzi. Svoje listy môžu posielať do piatka 19. apríla na adresu Slovenskej pošty.

O víťazovi súťaže rozhodne komisia. Na autorov troch slovenských najlepších listov čakajú ceny. Najlepší list národného kola súťaže bude preložený do anglického jazyka a zaslaný do medzinárodného kola súťaže. V medzinárodnej súťaži budú tri najkrajšie listy ocenené zlatou, striebornou a bronzovou medailou Svetovej poštovej únie.

Slovenská pošta sa prostredníctvom tejto súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie.


Súvisiaci článok
Víťazstvo v súťaži o Najkrajší list 2023 putuje na Liptov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť