Pondelok 06. 05. 2024 17:50:32 | Meniny má Hermína

Výtvarníci získali v Kysuckej knižnici cenné skúsenosti. Pod dohľadom lektora si cvičili kresbu hlavy

Výtvarné umenie a tvorba nákresu hlavy nie je nič jednoduché. Avšak, pod dohľadom zdatných lektorov by to zvládli aj začiatočníci. Dôkaz o tom, že skúsenejší výtvarníci sa dokážu pohrať s profilom hlavy na plátne, bol aj v Kysuckej knižnici v Čadci.

Michal Szentivanyi|15. marec 2024|13:30:01

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Martinus spustil pilotnú verziu programu Knihovrátok pre vydavateľov
Čítajte viac >

O výtvarnom workshope Na palete - Kresba hlavy informoval Žilinský samosprávny kraj [na svojom webe](Vo foyer Kysuckej knižnice v Čadci kreslili kysuckí neprofesionálni výtvarníci hlavu. ). Všetko sa uskutočnilo vo foyer Kysuckej knižnice v Čadci, kde kysuckí neprofesionálni výtvarníci tvorili kresby hláv.

kresba-hlavy-7-3-2024-11_1600x1198.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Výtvarný workshop sa konal dňa 7. marca pod vedením akademika a maliara Pavla Mušku z Kysuckého Nového Mesta. „Výtvarníci mali možnosť využiť viac médií na kresbu. Najviac využívali prírodný uhlík a ceruzu. Kreslili bustu a živý model. Lektor individuálne radil každému výtvarníkovi v jeho tvorbe. Väčšina z nich kreslila hlavu po prvýkrát, ale pod vedením lektora to zvládli veľmi dobre," informuje Ľubica Ligocká z Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci.

kresba-hlavy-7-3-2024-2_1600x1198.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

„Výtvarný workshop Na palete – kresba hlavy sa konal v rámci vzdelávacieho projektu Naše Kysuce 2024, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je aj hlavným partnerom podujatia. Hlavným organizátorom je Kysucké kultúrne stredisko v Čadci v spolupráci s Kysuckou knižnicou v Čadci, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja," dodala Ligocká.

kresba-hlavy-7-3-2024-10_1600x1198.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
Kysucká knižnica sa premenila na hudobný chrám Braňa Jobusa. Deti mali o kultúrny zážitok postarané
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť