Streda 08. 05. 2024 05:45:14 | Meniny má Ingrida

Žilinčania, dajte si pozor. V týchto dňoch zabudnite na poštu, jej služby musia pozastaviť

Ak ste mali cez víkend v pláne navštíviť poštu, alebo využiť jej urgentné služby, pripravte sa na odstávku. Slovenská pošta totiž oznámila, že pre zásadnú údržbu sa rozhodli na dva dni pozastaviť jej služby po celom Slovensku. To znamená, že odstávka sa bude dotýkať aj viacerých pobočiek v Žiline.

Michal Szentivanyi|8. marec 2024|12:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Havarijný most v Korytnici uzatvoria: V úseku postavia náhradné premostenie
Čítajte viac >

Pošta ohľadom odstávky informuje formou tlačovej správy na svojom webe. Odstávka sa týka už tohto víkendu 9. a 10. marca 2024. „Slovenská pošta počas víkendu 9. – 10. marca 2024 v rámci modernizácie technickej infraštruktúry vykoná náročný technický zásah, ktorý si vyžiada odstávku poštových informačných systémov, a teda nedostupnosť poštových služieb počas spomínaných víkendových dní.," informuje pošta.

Pripravte sa na odstávku, z balíkoboxov však zásielky budete môcť vybrať

To v praxi znamená, že 116 pôšt po celom Slovensku, vrátane tých v Žiline a v Žilinskom kraji, ktoré bežne poskytujú služby aj počas víkendov, bude zatvorených a obmedzenú funkcionalitu bude mať mobilná aplikácia pošty a internetová stránka vrátane funkcie na sledovanie pohybu zásielok a ďalších on-line služieb. „Zásielky, ktoré budú uložené do BalíkoBOXov do 8. marca 2024, bude možné vybrať aj počas spomínaného víkendu," dopĺňa pošta.

Výpadok radšej naplánovali na víkend, kedy je aj tak majoritná časť pobočiek zatvorená

„Slovenská pošta si uvedomuje svoju zodpovednosť voči občanom Slovenska – svojim klientom - a preto naplánovala nevyhnutný technický zásah, ktorý ovplyvní dostupnosť služieb, na víkend, keď je 85 % pobočkovej siete zatvorených a v súlade s poštovou licenciou a podmienkami pošta zásielky nedoručuje. Všetky služby, ktoré Slovenská pošta poskytuje, budú znovu dostupné od pondelka 11. marca 2024," vysvetlila Slovenská pošta.


Súvisiaci článok
Nadácia Žilinského samosprávneho kraja: Vaše 2% z daní môžu zmeniť životy ľudí v existenciálnej núdzi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť