Piatok 27. 09. 2024 13:22:38 | Meniny má Cyprián

Výnimočný deň pre výnimočnú ženu: Obyvateľka Liskovej oslávila 100 rokov

Vo štvrtok 29. februára 2024 sa krásneho životného jubilea 100 rokov dožila obyvateľka Liskovej, pani Zuzana Tomková.

Radka Kostánová|7. marec 2024|17:00:11

Zdroj: liskova.sk

Súvisiaci článok
Najstaršia obyvateľka Bytče oslávila 100 rokov! Zablahoželať jej prišiel aj primátor
Čítajte viac >

Počas dňa 29. februára sa mnohým ľuďom udejú výnimočné veci. Inak tomu nebolo ani v obci Lisková, pretože práve vtedy jej obyvateľka oslavovala.

Edita Forgáčová z obce Lisková na webovej stránke informovala, že vo štvrtok 29. februára sa vysokého veku dožila pani Zuzana Tomková. Oslávila 100 rokov.

Pani Zuzana Tomková sa narodila 29. februára 1924 v Liskovej rodičom Štefanovi a Anne ako druhé dieťa v poradí. Forgáčová ďalej priblížila jej život. Pani Tomková mala šesť sestier, avšak posledný a zároveň jediný brat ešte ako malý zomrel. V detstve, aj v mladom veku, všetky deti pomáhali rodičom v gazdovstve, na poli, v záhrade a so všetkým, čo bolo treba.

i_7510490.jpg Zdroj: liskova.sk

Forgáčová doplnila, že keď jej s pani starostkou Alenou Mydliarovou prišli zablahoželať, privítala ich usmiata pani plná elánu, chuti do života a nikto nechcel veriť, že ten jej vek je skutočný.

„Porozprávala nám všeličo o svojom živote, zaspomínala si na rôzne situácie, aj z detstva, aj z mladosti. Pri spomienke na manžela sa jej oči zaleskli slzami, lebo ho mala veľmi rada a veľmi jej chýbal. Ako povedala, napriek všetkému, alebo aj vďaka všetkému prežila krásny život a je zaň vďačná,“ opísala návštevu Forgáčová.

Teraz býva pani Zuzana Tomková spolu so svojou dcérou a jej rodinou. Vďaka tomu je obklopená láskou, starostlivosťou a pozornosťou. Jej syn so svojou rodinou býva v susedstve, takže má obe svoje deti blízko seba. Veľmi sa teší zo svojich 9 vnúčat a ešte viac z 5 pravnúčat.

Gratulujeme!

i_7510482.jpg Zdroj: liskova.sk


Súvisiaci článok
V Bytči prekročila hranicu 100 rokov ďalšia obyvateľka. Výnimočné jubileum si všimlo aj vedenie mesta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť