Pondelok 20. 05. 2024 06:31:32 | Meniny má Bernard

MŠK Žilina má nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Jaroslav Bačík, ktorý doposiaľ riadil akadémiu

Vedenie MŠK Žilina sa rozrástlo o novú pozíciu generálneho riaditeľa. Obsadil ju Jaroslav Bačík, ktorý do februára zodpovedal za chod klubovej akadémie. Na stratégii klubu by sa podľa majiteľa Jozefa Antošíka nemalo nič meniť.

Daniel Jurčík|5. marec 2024|10:00:23

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina/ mskzilina.sk

Súvisiaci článok
Dunajská Streda remizovala so Žilinou 1:1
Čítajte viac >

O tom, že Bačík od začiatku marca riadi klub z pozície generálneho riaditeľa, informoval web MŠK Žilina. Dnes už bývalý riaditeľ akadémie sa zároveň stane členom predstavenstva. Na stratégii žlto-zelených by sa však podľa Jozefa Antošíka nemalo zmeniť nič.

„Stratégiou MŠK Žilina je naďalej výchova mladých chlapcov do profesionálneho futbalu zo zdrojov vlastnej akadémie s prepojením na náš africký projekt a ich adaptácia do profesionálneho futbalu na národnej, ale najmä medzinárodnej úrovni," upresnil majiteľ klubu.

Akadémiu povedie Michal Biras

Antošík sa musel vysporiadať aj s nahradením Bačíka na pozícii riaditeľa Akadémie MŠK Žilina. Tú obsadil Michal Biras, ktorý sa doposiaľ venoval najmä skautingu. U Šošonov však nastala ešte jedna zmena.

Doterajší riaditeľ klubu Karol Feranec sa stal finančným a prevádzkovým riaditeľom. Prvý muž žilinského futbalu všetkým menovaným verí aj do budúcnosti. „Všetci traja sú mladí a perspektívni manažéri, ktorí majú predpoklady napĺňať koncepciu a dlhodobú udržateľnosť vízie klubu. V dôsledku týchto zmien nebudem zasahovať do operatívy, čím sledujem aj nevyhnutnú generačnú obmenu v riadení klubu," uzavrel Antošík.


Súvisiaci článok
Šošoni ani raz nevystrelili na bránu a vypadli z pohára. Ružomberok prešiel cez Dunajskú Stredu do semifinále
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť