Streda 08. 05. 2024 19:28:59 | Meniny má Ingrida

Most v Námestove je na takmer najhoršom stupni poškodenia. Župa ho chce zrekonštruovať za milióny

Námestovský most v smere do centra mesta čaká rekonštrukcia. Žilinský samosprávny kraj pripravuje jeho rekonštrukciu za 17 miliónov eur. Dôvodom je jeho veľmi zlý stav, most sa nachádza na 6. stupni 7-dielnej stupnice poškodenia mostných objektov.

Daniel Jurčík|5. marec 2024|18:00:10

Zdroj: Facebook/Erika Jurinová

Súvisiaci článok
Práce na Vrbickom moste v Liptovskom Mikuláši pokračujú. Hotový by mal byť v septembri
Čítajte viac >

Žilinský samosprávny kraj dokončil projektovú dokumentáciu nového mosta, ktorý by mal zvýšiť bezpečnosť dopravy pri vstupe do Námestova. Súčasťou prác by mala byť rekonštrukcia komunikácie a konštrukcie objektu vrátane ríms, rozšírenie chodníkov a prebudovanie križovatky v smere na Lokcu. Uviedla to predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová na sociálnej sieti.

Občania si budú musieť počkať

Županka ďalej priblížila, že Námestovo i okolité obce žiadali vybudovanie podchodu pre peších. „Prerokovanie návrhu ukázalo, že bezprostredná blízkosť vodovodného potrubia a kanalizácie by znamenala časté zatápanie a problematickú údržbu podchodu a z toho dôvodu nie je možné vybudovať vyhovujúce technické riešenie," vysvetlila Jurinová.

Rekonštrukcia by mala stáť zhruba 17 miliónov eur, pričom Žilinský samosprávny kraj by náklady rád pokryl z externých zdrojov. Jurinová však pripomenula, že domáci si na stavebné práce ešte počkajú. „Výstavbu je možné začať realizovať až po ukončení rekonštrukcie mosta v Oravskej Jasenici," dodala krajská predsedníčka.


Súvisiaci článok
Rekonštrukcia lávky pre peších na Solinkách už neznesie odklad. Samospráva ju uzavrie a opraví
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť