Utorok 07. 05. 2024 23:51:08 | Meniny má Monika

Predčasniatka z martinskej nemocnice majú pri sebe anjelov strážnych. Dostali nové dary, ktoré im pomôžu

Vždy je pekné vidieť, ako deti pomáhajú deťom. Stalo sa tak aj v uplynulých dňoch. Žiaci zo Základnej školy s materskou školou Hurbanova v Martine obdarovali predčasne narodené deti na Neonatologickej klinike Univerzitnej nemocnice Martin.

Radka Kostánová|3. marec 2024|10:15:11

Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Súvisiaci článok
Herci zo seriálu Pán profesor prekvapili martinskú nemocnicu. Venovali jej výnimočný dar
Čítajte viac >

Zástupcovia martinskej nemocnice na sociálnej sieti priblížili láskou a úprimnosťou nabité gesto. V uplynulých dňoch žiaci zo Základnej školy s materskou školou Hurbanova v Martine obdarovali predčasne narodené detičky na Neonatologickej klinike. Toto dojemné gesto, ktoré hovorí o tom, že aj deti chcú pomáhať, dojalo aj samotných zdravotníkov kliniky.

„Je to pre nás veľká vďačnosť a prekvapenie. Ťažko sme hľadali slová, keď sme sa od pani riaditeľky dozvedeli, že deti sa rozhodli peniaze, ktoré mohli použiť pre seba, venovať našim malým pacientom. Je krásne, že dokážu myslieť na tých najkrehkejších, ktorí tú pomoc potrebujú. Ďakujeme veľmi pekne,“ povedala profesorka Katarína Maťašová, primárka Neonatológia Martin.

428512913_379927678123801_1460053300304323436_n.jpg Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Myšlienka sa zrodila ešte minulý rok

Žiaci zo základnej školy prezradili, že táto krásna myšlienka sa zrodila ešte minulý rok pred Vianocami. Ich škola organizovala vianočné trhy a študentom napadlo, že si výťažok z predaja výrobkov nerozdelia, ale dajú všetky výťažky z tried dokopy. Tak bol výťažok väčší a vedeli viac pomôcť.

Láskyplné deti sa rozhodli peniažky venovať pre tieto maličké detičky, lebo chcú pomáhať mladším generáciám. A čo je ešte lepšie, za tento skutok ich pochválila aj riaditeľka školy Renáta Mračková: „Som na žiakov veľmi hrdá, mohli si vybrať z viacerých možností, kam peniaze venujú, no ich jednoznačné rozhodnutie bolo, že to bude martinská neonatológia. Milo ma prekvapili a znamená to, že ich vedieme správnym smerom.“

Nové pomôcky

Za výťažok z trhov, celých 2 000 eur, nakúpili polohovacie pomôcky, ktoré sú dôležité pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre predčasne narodené deti a rôzne iné pomôcky.

Avšak, ani žiaci neodišli naprázdno. Zdravotníci im podarovali športové predmety a pozdrav od detičiek z inkubátora, ktorý predstavoval odtlačky nožičiek ako súčasť maľby.

428509732_379927721457130_612854507865621322_n.jpg Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin


Súvisiaci článok
V Univerzitnej nemocnici Martin zrealizovali nepríbuzenskú krížovú transplantáciu obličiek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť