Piatok 26. 07. 2024 22:16:40 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Čadčania budú bežať pre dobrú vec. Dobrobeh má pomôcť detskému oddeleniu aj Červenému krížu

Nezisková mládežnícka organizácia Keric v spolupráci so Slovenským Červeným krížom a projektom Daruj krv – daruj život pozývajú na charitatívny beh mestom Čadca. Aj keď sa podujatie uskutoční až v stredu 8. mája, organizátori upozorňujú, že pomáhať tam, kde to treba, môžete už teraz.

Daniel Jurčík|2. marec 2024|16:00:04

Zdroj: Facebook/KERIC

Súvisiaci článok
Ľudia na Orave sa spojili pre dobrú vec. Skoro 3-tisíc eur darovali prostredníctvom burzy hendikepovanému chlapčekovi
Čítajte viac >

Pozvánku na 2. ročník Dobrobehu uverejnil Keric na svojej webovej stránke. Organizácia podotýka, že záujemcovia o dobročinnosť môžu pomáhať nielen finančne, ale aj darovaním trvanlivých potravín. Darovanie jedla je dobrovoľné a po skončení zbierky ho prerozdelí Slovenský Červený kríž.

Finančná pomoc má byť venovaná Detskému oddeleniu Kysuckej nemocnice v Čadci. „V spolupráci s Daruj krv – daruj život bude počas celého podujatia prebiehať dobrovoľná zbierka na kúpu monitora životných funkcií, ktoré je nevyhnutné kontinuálne sledovať u detí so závažnejšími ochoreniami. Ďalším atribútom tohto prístroja je, že je prenosný a môže pomôcť pri resuscitácii detí ako defibrilátor," uvádza sa v pozvánke.

Organizátori uviedli, že záujemcovia môžu prispieť na kúpu prístroja na tomto odkaze a pozývajú všetkých, aby 8. mája prišli na Palárikove námestie v Čadci.

dobrobeh_web_top.png Zdroj: keric.sk


Súvisiaci článok
Dobrí ľudia opäť pomáhali. Na charitatívnom plese Chadim’s Charity sa na pomoc silnej žene vyzbieralo 2-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť