Sobota 18. 05. 2024 12:27:16 | Meniny má Viola

Empatia je základ všetkých umelcov. V kaplnke Budatínskeho hradu teraz nájdete novú výstavu

V kaplnke Budatínskeho hradu čaká všetkých milovníkov umenia nová výstava s názvom Empatia – Mladý dizajn pre všetkých, ktorá sa otvorila vo štvrtok 29. februára 2024.

Radka Kostánová|3. marec 2024|13:15:07

Zdroj: pmza.sk

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Podarí sa vám nájsť Sen každej ženy?
Čítajte viac >

Milovníci umenia, spozornite. Viete, že v kaplnke Budatínskeho hradu sa otvorila vo štvrtok 29. februára nová výstava? Médiá o tom informovala Magdaléna Lacková z Považského múzea.

Výstava nesie názov Empatia – Mladý dizajn pre všetkých a ide o ukážky humanistického dizajnu, ktorého produkty sa týkajú témy zdravotne znevýhodnených ľudí a psychickej relaxácie. Táto nová výstava, ktorá je vystavená v kaplnke Budatínskeho hradu, prezentuje práce študentov štyroch vysokých škôl umeleckého zamerania: Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene a Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíne.

IMG_5896.JPG Zdroj: pmza.sk

Ako vám môže byť z názvov univerzít jasné, typologicky i materiálovo ide o rôznorodé produkty, prototypy a modely z oblasti nábytkového, produktového, textilného a experimentálneho dizajnu a z oblasti vizuálnej komunikácie.

„Časť z nich sa zaoberá poruchami zraku, iné riešia poruchy pohybového ústrojenstva, rozvoj motoriky u detí, diagnostiku psychického stavu seniorov, achondropláziu a dva exponáty sú prevzaté z medzinárodného študentského projektu Long Life, venovanému fenoménu starnutia. Tému zdravotného znevýhodnenia sprevádzajú aj umelecké autorské reflexie fyzického a psychického obmedzenia, ale na výstave nechýbajú ani odľahčenejšie a vtipne poňaté práce určené hlavne deťom,“ priblížil kurátor výstavy, historik umenia Mgr. Zdeno Hogh, z Považského múzea.

Výstava bude všetkým návštevníkom prístupná v čase otváracích hodín kaplnky Budatínskeho hradu od utorka do nedele od 9:00 do 16:30 hodiny.

EMPATIA_plagat_A4_210x297mm_willow_doplneny-text.jpg Zdroj: pmza.sk


Súvisiaci článok
Blíži sa jarná uzávera turistických chodníkov. Prečo ju treba rešpektovať?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť