Sobota 07. 09. 2024 13:34:13 | Meniny má Marianna

Žilinčania, pozor! V Lesoparku Bôrik pod Vojenským cintorínom sa budú rúbať stromy

Katarína Gazdíková, z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, informuje o plánovaných výruboch, ktoré by sa mali začať realizovať v Lesoparku Bôrik pod Vojenským cintorínom.

Radka Kostánová|26. február 2024|14:45:06

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Novou žilinskou krajskou poslankyňou sa stala Magdaléna Zmarzláková
Čítajte viac >

Žilinčania, zbystrite pozornosť! Katarína Gazdíková, z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, informuje o plánovaných výruboch, ktoré by sa mali začať realizovať v Lesoparku Bôrik pod Vojenským cintorínom. Výruby sa uskutočnia v dátume od utorka 27. februára a trvať by mali do štvrtka 29. februára 2024.

Výrub 45 kusov vyschnutých smrekov sa uskutoční na parcele č. KN-C 4971/5, 4971/1 (KN-E 1870 a 4972) v katastrálnom území Žilina na základe právoplatného rozhodnutia, ktoré vydal príslušný orgán ochrany prírody.

Gazdíková dodala, že mesto Žilina za vyrúbané stromy vysadí 90 kusov nových stromčekov, a to 15 kusov duba letného, 20 kusov buka lesného, 8 kusov jelši lepkavej, 7 kusov lipy malolistej, 20 kusov bresta horského a 20 kusov borovice lesnej.

Dôvod výrubu

Podľa dostupných informácií sa výrub vykonáva z dôvodu suchých a odumretých stromov, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť osôb a zároveň predstavujú aj riziko vzniku požiaru.

„Mesto Žilina vykonáva uvedené výruby v zmysle prijatých opatrení z kontroly autorizovaného bezpečnostného technika a špecialistu požiarnej ochrany, v súlade so všeobecnými zásadami prevencie na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia osôb a za účelom vylúčenia nebezpečenstva, a z neho vyplývajúceho rizika na mieste jeho vzniku," priblížila Gazdíková.

Doplnila, že mesto prosí verejnosť o dodržiavanie pokynov pracovníkov vykonávajúcich výrub. Za vzniknuté obmedzenia sa vopred ospravedlňuje.


Súvisiaci článok
Žilinčania, pozor na nové podvodné praktiky. Ľuďom prichádzajú balíky, ktoré si neobjednali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť