Štvrtok 16. 05. 2024 01:20:45 | Meniny má Svetozár

O krok bližšie k novej nemocnici. Univerzita Komenského a Univerzitná nemocnica Martin sa dohodli na pozemkoch

Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského a Univerzitná nemocnica Martin sa dohodli na prevode pozemkov potrebných na výstavbu novej martinskej nemocnice. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

TASR|20. február 2024|17:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Súvisiaci článok
Peter Durný tvrdí, že pri projekte novej nemocnice v Martine sú vážne prekážky
Čítajte viac >

„Výsledok rokovania dopadol podľa očakávania pozitívne. Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského a Univerzitná nemocnica Martin sa dohodli na prevode pozemkov pod nemocnicou bez námietok. Prevod pozemkov bude formálne zrealizovaný v priebehu najbližších dvoch týždňov," uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

K dohode došlo na rokovaní vo štvrtok 15. februára. Zúčastnili sa ho zástupcovia ministerstva zdravotníctva, Univerzitnej nemocnice Martin a Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského.

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Martin Peter Durný koncom januára upozornil na to, že pri projekte novej martinskej nemocnice sú vážne prekážky. Poukázal okrem iného na to, že nie sú vyrovnané stavebné pozemky, ktoré sú vo vlastníctve Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského. Vyrovnané nie sú ani pozemky, ktoré patria súkromníkom a týkajú sa prístupovej cesty. Rezort avizoval, že plánuje rokovania aj s nimi. V súčasnosti sa aktualizovali znalecké posudky a po ich doručení má prebehnúť bezodkladné stretnutie o výkupe.


Súvisiaci článok
Zuzana Dolinková: Práce na novej nemocnici v Martine chceme spustiť na jar
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť