Sobota 07. 09. 2024 17:11:05 | Meniny má Marianna

Ružomberok hostil Slovenský pohár v basketbale. Domáce hráčky sa dostali na pódium

Od piatku 16. februára do nedele 18. februára bola ružomberská hala Koniareň dejiskom finálového turnaja Slovenského pohára v basketbale. Hráčky MBK Ružomberok obsadili tretiu priečku, čím obhájili umiestnenie z minulého roka. Turnaj Final six ovládla Slávia Banská Bystrica.

Daniel Jurčík|19. február 2024|16:00:02

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Družstvo Ružomberka nestačilo na Piešťany. V tabuľke ostáva na treťom mieste
Čítajte viac >

Ako uvádza oficiálny web MBK Ružomberok, klub sa v predošlých piatich ročníkoch až trikrát radoval z víťazstva v pohári. Rozhodne tak mal vysoké ambície aj v tohtoročnom turnaji v domácom prostredí.

Zverenkyne trénera Juraja Suju začali svoje účinkovanie na turnaji priamo semifinálovým zápasom, keď čelili Slávii Banská Bystrica. Stretnutie s aktuálne druhým tímom Niké extraligy žien bolo veľmi vyrovnané. Po dvoch štvrtinách bol stav 34:30 pre hosťujúce družstvo, po tretej Ružomberok dokonca vyhrával 48:47. Záver duelu však domácim nevyšiel a Banská Bystrica sa tak radovala z víťazstva 70:60.

Liptáčky jasne obhájili tretie miesto

V súboji o bronz sa Ružomberok stretol so Šamorínom, ktorý v semifinále podľahol Piešťanským Čajkám. Stretnutie o tretiu priečku malo jasný priebeh. Domáce hráčky si už v prvej štvrtine vytvorili desaťbodový náskok, ktorý postupne narastal. V poslednej časti sa Šamorín zmohol iba na päť bodov, a tak MBK Ružomberok obhájil svoje minuloročné umiestnenie po výhre 77:43.

Tréner Ruže sa okrem divákov a fanklubu poďakoval svojim hráčkam za výkon. „Moje mladé hráčky odohrali veľmi dobrý zápas, urobili mi radosť. To ma dnes naplnilo najviac, že spolu hrali výborne. Druhý polčas sme hrali dobre, v prvom to bolo skôr trápenie, zle sme bránili, boli sme pomalí. Opakujem, najväčšiu radosť však mám z poslednej štvrtiny, kedy sa v dobrom svetle ukázali naše mladé talenty," zhodnotil Suja.

Výsledky turnaja

  • 1.kolo: Banská Bystrica - CBK Košice 123:33
  • 1.kolo: ŠBK Šamorín - Young Angels Košice 60:44
  • Semifinále: Piešťanské Čajky - ŠBK Šamorín 77:40
  • Semifinále: MBK Ružomberok - Banská Bystrica 60:70
  • O 3. miesto: ŠBK Šamorín - MBK Ružomberok 43:77
  • Finále: Piešťanské Čajky - Banská Bystrica 70:73 po predĺžení

Súvisiaci článok
Liptovskomikulášska radnica udelila miestnemu basketbalovému klubu pamätnú plaketu. Dlhoročný tréner si prevzal aj významné ocenenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť