Štvrtok 25. 04. 2024 20:18:21 | Meniny má Marek

Talent Žilinského kraja: Hokejistka Nela Lopušanová (VIDEO)

Trinásťročná hokejová útočníčka klubu MsHKM Žilina aj napriek mladému veku konkuruje svojím talentom nielen rovesníkom. Nela študuje na Základnej Škole Vendelína Javorku v Žiline a aktuálne je v ôsmom ročníku. Popri hokeju sa venuje aj hokejbalu, florbalu a cez leto neodmietne ani futbalový zápas. Nelina mamina pre redakciu SP 21 uviedla, že kovidové domáce tréningy pred počítačom boli pre mladú hokejistku doslova trápením. Foto: redakcia SP 21

Juliana Krčulová|19. február 2022|09:37:00

Ľad jej prirástol k srdcu už v mladom veku

Pre redakciu SP 21 sa o začiatkoch mladej úspešnej hokejistky, ktorá aktuálne pôsobí v žilinskom hokejovom klube MsHKM, vyjadrila jej mamina, Slávka Lopušanová. „Nela prvýkrát stála na korčuliach, keď ešte nemala ani 5 rokov. Pomaličky sa učila korčuľovať v prípravke s chlapcami, ale chodila na tréningy aj medzi ženy a dievčatá,“ povedala redakcii SP 21 mamina talentovanej hokejistky.

Foto: Facebook / Slovenský ženský hokej

Nadanie na šport má v ich rodine nielen Nela. „Sme športová rodina. Nelkin otec hráva aktívne futbal aj futsal, a Nelkin brat Šimon stále hrá aktívne hokej. Vďaka nemu sa asi aj jej zapáčil hokej, keďže ho s nami chodila pozerať na tréningy aj zápasy,“ doplnila Lopušanová a uviedla, že jej dcéra sa venuje aj iným športovým aktivitám, v ktorých ju celá rodina podporuje. „Samozrejme, že ako rodičia chodíme pravidelne pozerať jej zápasy. Nelka okrem hokeja hráva aj florbal, hokejbal a cez leto aj futbal. Takisto ju chodíme povzbudzovať aj pri týchto športoch.“

Foto: Facebook / Vlci Žilina

Kovidové obdobie, kedy neprebiehali tréningy a zápasy, bolo pre Nelu podľa jej rodičov veľmi náročné. „Domáce tréningy pred počítačom boli pre ňu doslova trápením. Ľad a korčuľovanie jej veľmi chýbali, ako aj spoločnosť, spolužiaci a tréneri,“ uviedla pre redakciu SP 21 mamina hokejistky.

„Toto „korona“ obdobie prežívam veľmi ťažko, keďže nemáme ľad, ktorý mi neskutočne chýba. Snažím sa čas vypĺňať rôznymi aktivitami ako napríklad beh, basketbal, streľba na bránu. Keď sa dá, tak využívam kolieskové korčule pri roznášaní letákov. Takýto freestyle s pukom trénujem často. Dúfam, že sa čoskoro vrátime na ľad, aby som mohla robiť to, čo má najviac baví,“ prezradila niečo zo svojich aktivít počas nútenej hokejovej prestávky talentovaná útočníčka MsHKM Nela Lopušanová v klubovom videu na sociálnej sieti.

Foto: Facebook / Slovenský ženský hokej

Nela sa nedávno spolu so slovenskými reprezentantkami do 16 rokov zúčastnila dvoch prípravných zápasov proti rovesníčkam z Rakúska. Mladé hokejistky v oboch zápasoch vyhrali a domov si odniesli radostné pocity z výhry. Nela nastrieľala našim južným susedkám štyri góly a pri troch asistovala. Viac o úspechoch a pocitoch z poslednej výhry nám Nela povedala v našom videu.


Súvisiaci článok
Ešte len trinásťročná útočníčka z MsHKM Žilina sa vo Villachu blysla hetrikom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť