Sobota 27. 07. 2024 01:12:33 | Meniny má Božena

Vodič kamióna nafúkal v Strečne viac ako dve promile. Hrozí mu odňatie slobody až na 5 rokov

Žilinskí policajti v obci Strečno v okrese Žilina zastavili a kontrolovali vodiča kamióna z Bieloruska. 37-ročný muž nafúkal viac ako dve promile.

Radka Kostánová|18. február 2024|10:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Žilinskí policajti zadržali kupliarov: Zaistili aj vysokú finančnú hotovosť a 360 dávok pervitínu
Čítajte viac >

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, médiá informovala, že policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v obci Strečno zastavili a kontrolovali vodiča nákladného motorového vozidla značky Man.

37-ročný vodič z Bieloruska sa na mieste podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,00 mg/l, čo predstavuje 2,08 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Prekvapením bolo, že opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Následne bola mužovi obmedzená osobná sloboda a bol eskortovaný na policajný útvar.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spracoval podnet k návrhu na podanie obžaloby. V uvedenom prípade hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov, nakoľko pri výkone jeho zamestnania je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný,“ dodala Kremeňová.


Súvisiaci článok
Tragická udalosť. Na Makove našli novorodenca bez známok života (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť