Piatok 26. 07. 2024 21:13:47 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Chlapec z Ukrajiny prežíval peklo. Týral ho vlastný otec

Len 13-ročný chlapec mal podľa informácií televízie JOJ prežívať peklo. Po rozvode prišiel Ukrajinec na Slovensko a týral vlastného syna. Mladík nič neprezradil a doma len ticho trpel.

Radka Kostánová|16. február 2024|08:45:03

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súvisiaci článok
Polícia v Čadci opäť kontrolovala alkohol za volantom. Dvojica mužov z Nesluše nafúkala
Čítajte viac >

Ukrajinec Dmitro, ktorý má 38 rokov, sa na Slovensku staral o svojho 13-ročného syna Yaroslava. Avšak, po rozvode ho namiesto lásky zahŕňal bitkami. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na svojej stránke noviny.sk. Neuropsychológ Robert Krause pre televíziu JOJ vysvetlil, že pre malého chlapca môžu byť takéto situácie traumatické.

Otec bol zadržaný v Žilinskom kraji

13-ročný chlapec len ticho trpel a o týraní nikomu nepovedal. Zranenia si všimli až jeho spolužiaci z futbalového krúžku. Tí upozornili trénera a ten následne políciu. Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina, sa pre televíziu JOJ vyjadrila: „Občan Ukrajiny bol pre podozrenie z trestného činu týrania zadržaný na základe operatívnych informácií.“

Otec, ktorý svojho chlapca týral, skončil v policajnej cele. Kremeňová ďalej dodala, že vyšetrovateľ obvinil 38-ročného muža z týrania blízkej osoby. Spracoval tiež aj podnet na vzatie do väzby.

Ako by sa dalo čakať, Dmitro bol pred sudcom plný emócií, kajal sa, plakal a hovoril, že syna len vychovával tvrdo. Tak, ako jeho samého vychovával jeho otec. Avšak, podľa dostupných informácií sa chlapcovi otec vyhrážal zabitím, šklbal ho za vlasy, mlátil, kopal. A čo je najhoršie, toto všetko jeho syn ticho znášal.

Malý chlapec môže mať doživotnú traumu

Neuropsychológ Krause pre televíziu JOJ skonštatoval, že obete násilia nemajú tendenciu verbalizovať to, čo sa im v živote odohráva, vnímajú to buď ako normu, že zaslúžil som si je to niečo normálne, čo rodič robí, ale často to vnímajú ako vlastné zlyhanie.

Jeho otec si na rozsudok počká za mrežami a chlapec bude zatiaľ v krízovom centre. „Obvinený Dmitro bol vzatý do väzby, aby nepokračoval vo svojom konaní,“ potvrdil pre televíziu JOJ Martin Kokles, hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline.

Keby si chlapcovi spolužiaci nič nevšimli, otec by ho azda týral ďalej. Len vďaka všímavosti a odvahe spoluhráčov sa 13-ročný chlapček dostal do bezpečia a vymanil sa tak spod tvrdej výchovy svojho otca.


Súvisiaci článok
Príjemná zmena pre vodičov. Dôležitý doklad by sa mohol kontrolovať elektronicky, ministerstvá však majú spor
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť