Štvrtok 09. 05. 2024 04:37:21 | Meniny má Roland

Pozrite sa na zrekonštruované pracovisko pre mladých cukrárov v Martine. Župa investovala tisíce eur

Študenti učebného odboru cukrár/cukrárka na Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine využívajú novo zrekonštruované priestory. Rekonštrukcia strediska praktického vyučovania bola financovaná zo zdrojov Žilinského samosprávneho kraja a stála viac ako 270-tsíc eur.

Michal Szentivanyi|17. február 2024|08:00:01

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za viac ako 300-tisíc eur
Čítajte viac >

O rekonštrukcii informovala Eva Lacová z komunikačného oddelenia Žilinského samosprávneho kraja. „Stredisko praktického vyučovania pre odbor cukrár/ka, pri Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine na Ulici Gogoľova prešlo komplexnou rekonštrukciou, ktorá prebiehala decembra roka 2022 do septembra roka 2023. Súčasťou prestavby bolo zateplenie budovy, oprava fasády, zateplenie strechy s novou strešnou krytinou, nové podlahy, okná, dvere, vzduchotechnika, výmena elektroinštalácie, zrekonštruované sociálne zariadenia a vstupné schodiská vrátane zábradlia. Rekonštrukcia strediska praktického vyučovania stála 275 312 eur, financovaná bola zo zdrojov kraja," informovala Lacová.

thumbnail_53530585601_0291c3e812_k_1600x1066.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Riaditeľka školy si spoluprácu s vedením kraja pochvaľuje

V zrekonštruovaných priestoroch prebieha výučba od novembra 2023, pričom k nej mala čo povedať aj riaditeľka školy Danka Černáková. „Veľmi si vážim podporu kraja, kde pochopili, že odborné vzdelávanie si zaslúži našu pozornosť a podporu. Len vďaka tomu dnes prvý z našich odborov – cukrár – môže vykonávať odborný výcvik v podmienkach, ktoré zodpovedajú štandardom kvalitného, moderného vzdelávania. Teším sa, že sa nám to v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom podarilo a že rekonštrukcia plynule prešla do ďalšej etapy a v blízkej budúcnosti sa na nové priestory môžu tešiť ďalší pedagógovia a žiaci," povedala nadšená Černáková.

thumbnail_53530559956_f67eb581f2_k_1600x1200.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Jurinová verí, že sa rekonštrukciou dostali na úroveň súčasných štandardov

Okrem komplexnej rekonštrukcie v škole pribudne aj nové materiálno-technické vybavenie učební a zariadenie pre zázemie a kancelárie majstrov odborného výcviku. Na rekonštrukciu vyčlenila župa 499 522,84 eur. „Momentálne máme vypracovanú projektovú dokumentáciu a je vydané stavebné povolenie aj na rekonštrukciu budovy, v ktorej sa nachádza stredisko odborného výcviku pre polygrafické odbory ako sú knihár, grafik tlačových médií či operátor tlače. Uvedomujeme si, aké dôležité je pracovať a študovať v prostredí, kde sa žiaci a ich pedagógovia cítia príjemne, v podmienkach ktoré zodpovedajú súčasným štandardom. Verím, že aj vďaka moderným, zrekonštruovaným priestorom bude štúdium na škole zaujímavejšie nielen pre terajších študentov, ale že bude lákavejšie aj pre žiakov, ktorí sa v tomto období rozhodujú kam na strednú,“ povedala k projektu predsedníčka Žilinského kraja Erika Jurinová.

thumbnail_53529665837_52ff4caeee_k_1600x1200.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
Čo bude s nešťastnou križovatkou pri Fackárni? Župa zúfalo hľadá riešenie, no brzdí ich toto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť