Piatok 26. 07. 2024 14:28:47 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Zbor väzenskej a justičnej stráže má novú hviezdu: Andrej Bobák sa chce zúčastniť extrémneho behu Ultra Fatra

Andrej Bobák je 21-ročný športovec, ktorý sa stal príslušníkom Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok. Hovorkyni Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monike Kacvinskej, povedal o svojej láske k športu, svojich úspechoch a cieľoch. Prezradil, aká je jeho najväčšia výzva a ako chce byť inšpiráciou pre ostatných.

Juliana Krčulová|12. február 2024|16:30:52

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Družstvo Ružomberka nestačilo na Piešťany. V tabuľke ostáva na treťom mieste
Čítajte viac >

Ani vietor, dážď či sneh ho neodradia, aby si nesplnil svoj tréning. Do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok prijali nového príslušníka, športovca, ktorého vyspovedala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská.

Šport je jeho vášeň a motivácia: Andrej Bobák sa nebojí žiadnej výzvy

„Ahoj, som Andrej Bobák, mám 21 rokov, milujem hory a pohyb. Rád športujem, či už je to beh, cyklistika, skialpinizmus alebo turistika. Športu sa venujem aktívne od detstva, lebo ma to baví a zároveň motivuje byť lepším. Rád sa zúčastňujem pretekov, kde sa porovnávam so svojimi rovesníkmi alebo mladšími a staršími chalanmi. Príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže na oddelení ochrany som od júla 2023. Som veľmi spokojný, lebo mám dosť času na šport a na rodinu,“ priblížil mladý športovec a dodal, že jeho posledným úspechom, kde skončil na stupni víťazov, bol v septembri 2023 Nočný beh na 10 km v Ružomberku. Obsadil výbornú tretiu priečku.

1508e353-9faf-40f1-9230-6aa44a7104e4.jpg Zdroj: zvjs.sk

Tento rok chce na sebe zapracovať ešte viac, a dosiahnuť tak lepšie priečky. „Moje ciele do budúcna sú behať dlhé trate, polmaratóny a maratóny. Najväčšou výzvou pre mňa je účasť na 55-kilometrovom behu, tzv. Ultrafatra. Verím, že som športovou motiváciou nielen pre zbor, ale aj pre mladé generácie,“ dodal športovec Bobák, ktorý je novým členom zboru Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok.


Súvisiaci článok
Rieka Revúca pri Ružomberku sa búri. Pre celý okres platí výstraha tretieho stupňa pred povodňami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť