Štvrtok 04. 07. 2024 02:33:24 | Meniny má Prokop

História fotografovania v Ružomberku: Fotoklub RK 1924 oslávi storočnicu veľkolepou výstavou a publikáciou

Sto rokov lásky k fotografii, Fotoklub RK 1924 oslavuje jubileum! Fotoklub RK 1924 si v tomto roku pripomína storočnicu svojej činnosti, ktorú chce osláviť spolu s verejnosťou. Pripravuje veľkú výstavu, publikáciu a slávnostný program, na ktorom sa okrem iného dozviete aj to, ako sa menila fotografia a klub počas storočia, aké sú jeho úspechy a plány do budúcnosti. Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť a zapojte sa do osláv stého výročia ružomberských fotografov!

Juliana Krčulová|13. február 2024|13:15:19

Zdroj: Facebook/Fotoklub RK 1924

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zažite Valentín na Lietavskom hrade alebo v Sobášnom paláci v Bytči
Čítajte viac >

Občianske združenie združujúce ľudí so záujmom o fotografiu na území Ružomberka a dolného Liptova, to je Fotoklub RK 1924, ktorý v tomto roku oslávi storočnicu. Pripomenúť by si ju chceli v máji a júni niekoľkými aktivitami - veľkou výstavou s katalógom, vydaním publikácie mapujúcej históriu i súčasnosť klubu a slávnostným programom.

„Vytvárame priestor pre stretávanie sa, výstavnú činnosť, fotovýlety. Organizujeme medzinárodné stretnutia fotografov, nadväzujeme a rozvíjame partnerské vzťahy s Fotoklubmi tak na Slovensku, ako aj v zahraničí, vzájomne sa navštevujeme. Naši členovia sa zapájajú do rôznych medzinárodných fotografických súťaží, celoštátnych súťaží,“ priblížili členovia ružomberského fotoklubu, ktorý je jedným z najstarších fotoklubov nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe.

Ako sa zapojiť do osláv stého výročia ružomberských fotografov?

S vydaním publikácie, mapujúcej históriu i súčasnosť klubu, však potrebujú aj vašu pomoc. Ak máte chuť prispieť na dobrú vec, prípadne sa chcete stať aj majiteľom tejto publikácie alebo fotoklubového trička a odznaku, v kampani Donio môžete na výnimočnom výročí spolupracovať prostredníctvom finančného príspevku aj vy.

„Získané peniaze použijeme na prípravu a vernisáž profilovej výstavy fotoklubu Ružomberok. Pôjde o 43 panelov rozmerov 100 x70 cm, nainštalovaných vo veľkej sále Liptovského múzea v Ružomberku. Váš finančný dar bude použitý aj na predtlačovú prípravu publikácie v rozsahu 120 strán, ktorá pútavo zachytí a verejnosti priblíži najdôležitejšie míľniky našej činnosti. A tiež na spracovanie návrhov a výrobu pamätných odznakov a tričiek,“ ozrejmili členovia Fotoklubu RK 1924.

PODPORIŤ dobrú vec môžete prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Futbalový zväz ocenil najlepších mládežníckych hráčov a trénerov. Žilinčania ovládli anketu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť