Utorok 07. 05. 2024 00:41:15 | Meniny má Monika

Viete, že Hviezdoslav mal krásny rukopis? A čo ostatní spisovatelia?

Zistite, kto písal úhľadne a kto škriabal ako kocúr. Tradičný týždeň slovenských knižníc 2022 v Slovenskej národnej knižnici v Martine sľubuje množstvo zaujímavých podujatí. Okrem toho počas celého týždňa, od 28. februára do 6. marca, nových používateľov zaregistrujú bezplatne a zábudlivcom odpustia sankčné poplatky. FOTO: Slovenská národná knižnica

D U|18. február 2022|09:07:57

„Príďte sa pozrieť, ako vyzerali učebnice na našom území pred 300, či 400 rokmi a ako krásne, či mrzko písali naši spisovatelia,“ pozýva do SNK hovorkyňa Katarína Štefanides Mažáriová. Na podujatia sa môžete tešiť v sídelnej budove, aj v Literárnom múzeu v centre mesta.

dikda.eu rukopis P.O.Hviezdoslav (002).jpg Rukopis Pavla Országha Hviezdoslava. Foto: dikda.eu

Program je určený pre deti aj pre dospelých, návštevníci sa môžu tešiť na výstavy, besedy s autormi, semináre, či prednášky. „Pre ôsmakov a deviatakov základných škôl, ale aj pre maturantov sme pripravili stretnutie s našimi odborníkmi, aby im porozprávali o svojich denných aktivitách. Naši archivári, reštaurátori, či knihovníci vás pomocou ukážok svojich prác presvedčia, že práca v knižnici nie je nuda,“ uvádza hovorkyňa SNK.

2022_02_17_A3_plagat_TSK.jpg FOTO: Slovenská národná knižnica

Počas celého týždňa budú v hlavnej budove SNK komentované prehliadky a vypožičať si bezplatne môžete aj knihy zo zahraničných knižníc.


Súvisiaci článok
Poklad spod Likavy vystavia pre verejnosť v Liptovskom múzeu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť