Sobota 05. 10. 2024 07:12:08 | Meniny má Viera

Žilina hostí Borussiu Dortmund v UEFA Youth League: Polícia varuje pred prejavmi neznášanlivosti a násilia

MŠK Žilina sa stretne s Borussiou Dortmund v rámci UEFA Youth League už dnes 7. februára o 16:30 hodine. Polícia vyzýva fanúšikov k športovému správaniu. Upozorňuje aj na dopravné obmedzenia a zvýšený výkon služby policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície.

Juliana Krčulová|7. február 2024|13:00:01

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Šošoni v generálke na jarnú časť ligy remizovali s Brnom
Čítajte viac >

MŠK Žilina sa stretne s Borussiou Dortmund v rámci UEFA Youth League už dnes 7. februára o 16:30 hodine. V súvislosti s týmto futbalovým stretnutím vyzýva žilinská polícia futbalových fanúšikov k športovému správaniu nielen na samotnom futbalovom štadióne, ale aj v jeho okolí, a to počas konania zápasu, ako aj pri presune fanúšikov pred a po skončení futbalu.

„V záujme zamedzenia prejavov národnostnej, rasovej alebo inej neznášanlivosti, iných prejavov napĺňajúcich znaky trestných činov, taktiež v záujme ochrany života, zdravia, majetku, verejného poriadku a zamedzenia výtržností a diváckeho násilia, bude v uliciach Žiliny a v blízkosti futbalového štadióna zvýšený výkon služby policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

Obmedzenia v doprave

Upozornila, že pred začatím futbalového zápasu bude obmedzená doprava na Uhoľnej ulici, ktorá bude uzavretá pre všetky vozidlá zhruba od 15:15 hodiny. „Hliadka dopravnej polície bude na kruhovom objazde vozidlá púšťať len na Športovú ulicu. Obmedzenie sa môže zmeniť podľa aktuálneho vývoja bezpečnostnej situácie,“ doplnila.

Účastníci podujatia prejdú po Uhoľnej ulici len pešo - po ukončení športového podujatia bude Uhoľná ulica otvorená a bude využitá na odjazd motorových vozidiel z parkoviska za východnou tribúnou.

425986154_695140442788882_8850747437059621191_n.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Možnosti prejazdu vozidlom a parkovania pri štadióne MŠK Žilina

Prejazd na parkovisko pred západnou tribúnou a na VIP parkovisko bude podľa dostupných informácií možný po Športovej ulici a z Ľavobrežnej ulice (prvý zjazd), na parkovisko za východnou tribúnou z Ľavobrežnej ulice (druhý zjazd).

„Návštevníkov športového podujatia žiadame, aby zvážili možnosť využitia vlakovej alebo autobusovej dopravy a následne prechod pešo k štadiónu (využiť podchod, ktorý vedie priamo k štadiónu zo železničnej stanice resp. od Národnej ulice). Žiadame fanúšikov a návštevníkov, aby rešpektovali pokyny polície a organizátora,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Káder MŠK Žilina nečakane opúšťajú Ďuriš a Nemčík
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť