Streda 15. 05. 2024 17:06:23 | Meniny má Žofia, Sofia

Zbor väzenskej a justičnej stráže zo Žiliny si zdokonaľoval svoje zručnosti (FOTOGALÉRIA)

Inštruktori a koordinátori si vo výcviku taktickej streľby zdokonalili svoje zručnosti počas štvordennej akcie vo výcvikovom centre Lešť. Vo výcviku sa príslušníci ZVJS zamerali nielen na streľbu z rôznych, mnoho ráz krkolomných pozícií, ale aj na prípravu výzbroje a výstroje. Foto: Zbor väzenskej a justičnej stráže

Juliana Krčulová|17. február 2022|09:12:17

Akonáhle zaznie povel „Kontakt!“ príslušníci ZVJS takmer v tej istej sekunde zaujmú pozíciu, zamieria a vystrelia. „Párkrát sa zopakuje to isté, pričom príslušníci presne vedia, odkiaľ, ako a kedy vystreliť. Výcvik v taktickej streľbe inštruktorov referátu výcviku odboru ochrany Generálneho riaditeľstva a koordinátorov sebaobrany Leopoldova, Dubnice nad Váhom, Banskej Bystrice, Žiliny a Košíc pod vedením rtn. Vojtecha Nováka bol bezchybne zorganizovaný,“ informuje Zbor väzenskej a justičnej stráže o absolvovanom výcviku.

Počas štyroch dní sa príslušníci ZVJS zdokonaľovali vo výcvikovom centre Lešť v streľbe z rôznych, mnoho ráz krkolomných pozícií a výcvik neprerušilo ani nepriaznivé počasie. „Výcvik ale nespočíval len v paľbe z rôznych zbraní, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Samotnej streľbe totiž predchádza príprava výzbroje a výstroje, teoretické vysvetlenie jednotlivých prvkov výcviku aplikované do streľby, pričom individuálny mentoring priniesol okamžité výsledky,“ uviedol ZVJS na svojej internetovej stránke.

Každý výcvikový deň bol podľa príslušníkov ZVJS na záver vyhodnotený a príslušníci sú v týchto dňoch pripravení posúvať znalosti aj ostatným kolegom v jednotlivých ústavoch.


Súvisiaci článok
Opráv sa dočkajú až po oteplení. Cesty na Liptove sú po zime v hroznom stave
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť