Nedeľa 19. 05. 2024 09:59:46 | Meniny má Gertrúda

Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za viac ako 300-tisíc eur

Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši sa počas roka premenila na moderné vzdelávacie centrum. Žiaci sa môžu tešiť na nové priestory pre teóriu aj prax, ako aj na lepšie možnosti trávenia voľného času. Projekt stál viac ako 300-tisíc eur a bol financovaný zo zdrojov Žilinského samosprávneho kraja.

Juliana Krčulová|2. február 2024|11:30:20

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Oravský hrad bol v Žilinskom kraji opäť najnavštevovanejšou pamiatkou roku 2023
Čítajte viac >

Žiaci Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši majú nové priestory pre štúdium. Predmetom stavebných úprav bolo podľa slov hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja, Evy Lacovej, vybudovanie priestorov pre skvalitnenie teoretickej a praktickej výučby. Rozšírili sa tiež priestory pre voľnočasové aktivity žiakov.

Stavebné úpravy prebiehali v období od septembra 2022 až po september 2023. Projekt bol financovaný zo zdrojov Žilinského samosprávneho kraja, ktorý je aj zriaďovateľom školy. Celkové výdavky do modernizácie odborného vzdelávania Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš predstavujú 337 593,07 eur.

Ako sa zmenila Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši: Nové priestory, moderné vybavenie a viac možností pre žiakov

„Našim zámerom bolo vyriešiť nevhodné a ekonomicky neefektívne umiestnenie učební mimo areálu školy,“ objasnil Peter Pirončiak, riaditeľ školy a dodal, že vďaka stavebným úpravám sa zväčšili vyučovacie priestory, sklady a priestor pre Centrum odborného vzdelávania a prípravy.

Hovorkyňa žilinskej župy ďalej informovala, že na spodnom podlaží akadémie vznikol veľkometrážny priestor, ktorý je spojený s bufetovou časťou, súčasťou je tiež skladový priestor a spevnená vonkajšia terasa. V nadstavbe na druhom podlaží bola vytvorená veľkometrážna učebňa pre praktické vyučovanie, centrum odbornej prípravy a vzdelávania, slúžiť však bude aj pre workshopy a semináre. Súčasťou nadstavby sú rovnako kabinety, fotoateliér a chodbový priestor, ktorý vedie do školskej jedálne z pavilónu B.

IMG_9542.jpeg Zdroj: zilinskazupa.sk

Pirončiak je toho názoru, že realizačný projekt Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš – stavebné úpravy, vstavba a nadstavba riešili vytvorenie nových vyučovacích a voľnočasových priestorov. „Tieto priestory sa vytvorili v rámci spojovacieho krčku blokov B a C. Prvé podlažie je realizované vstavbou, ktorá je prepojená s existujúcimi priestormi spojovacieho krčku. Druhé podlažie je nadstavba nad spojovacím krčkom a vstavbou,“ doplnil riaditeľ.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, Erika Jurinová, sa zmodernizovanej Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši vyjadrila takto: „Som rada, že škola napreduje a verím, že žiaci sa vo vynovených priestoroch budú cítiť ešte príjemnejšie, a to aj v rámci voľno časových aktivít. Pred viac ako rokom sme otvárali na škole aj modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a výcviku (pozn. Reštaurácia Mladosť), vrátane nového materiálno-technického vybavenia a celá budova školy prešla debarierizáciou za viac ako 450 000 eur z IROP.“

IMG_9545.jpeg Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
Čo bude s nešťastnou križovatkou pri Fackárni? Župa zúfalo hľadá riešenie, no brzdí ich toto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť