Štvrtok 09. 05. 2024 16:26:53 | Meniny má Roland

Trstená sa zahalila do obrovského smútku. Dlhoročný riaditeľ gymnázia navždy odišiel

Náhly odchod poslanca žilinskej župy a dlhoročného riaditeľa gymnázia zasiahol okres Tvrdošín. Práve v tomto meste pôsobil dlhé roky Štefan Kristofčák, ktorý v týchto dňoch navždy opustil všetkých blízkych. Smrť prišla po dlhej a zákernej chorobe a po jeho odchode trúchli nielen vedenie a študenti gymnázia, ale aj predsedníčka kraja či riaditeľ regionálneho úradu v Žiline.

Michal Szentivanyi|31. január 2024|15:38:14

Zdroj: gmhtrstena.edupage.org a Facebook/Erika Jurinová, Dušan Galbavý

Súvisiaci článok
Už pätnásty ročník Nenápadných hrdinov podporili študenti žilinského gymnázia
Čítajte viac >

O odchode známeho poslanca a riaditeľa Kristofčáka informovala jeho rodina cez pracovné konto na sociálnej sieti, kde uverejnili aj posledné parte. „Ďakujeme vám v mene celej rodiny za neutíchajúcu podporu, pomoc a modlitby, ktorými ste nás počas celého ocinovho boja so zákernou rakovinou povzbudzovali. Ocino vnímal do poslednej chvíle, ale nemohol už ani rozprávať. Vždy sa veľmi potešil keď ste mu zavolali alebo napísali. Viete, že bol veľmi statočný a optimistický človek a bojoval do konca," napísala smútiaca rodina. Posledná rozlúčka so Štefanom Kristofčákom bude v piatok 2. februára 2024 v kostole o 14:00 hodine v Tvrdošíne a následne na mestskom cintoríne.

421946410_7397235603675634_1464813194586498023_n.jpg Zdroj: Facebook/Mgr.Štefan Kristofčák - poslanec VÚC

Gymnázium sa ponorilo do smútku

Smútok vyjadrilo aj vedenie Gymnázia Martina Hattalu v Trstenej, kde Štefan Kristofčák roky pôsobil ako riaditeľ. Škola zároveň informuje, že kondolenčná kniha bude pre verejnosť vystavená: vo štvrtok 1. februára 2024 od 8:00 do 16:00 hodiny a v piatok 2. februára od 8:00 do 13:00 hodiny vo vestibule gymnázia.

Screen Shot 01-31-24 at 02.56 PM.JPG gmhtrstena.edupage.org

Zobudili sme sa do veľmi smutného rána, reagoval riaditeľ regionálneho úradu

Smútok následne vyjadril aj šéf Regionálneho úradu školskej správy v Žiline Dušan Galbavý. „Dnes sme sa zobudili do smutného rána. Po ťažkej chorobe nás opustil dlhoročný riaditeľ Gymnázia Martina Hattalu v Trstenej Štefan Kristofčák. Ďakujeme za jeho múdrosť, skúsenosti, zanietenie, odhodlanosť a nadšenie nepoznajúce žiadne prekážky ani únavu. Vždy si ho budem pamätať ako človeka usmiateho a pozitívne naladeného. Česť jeho pamiatke," napísal Galbavý po úmrtí Kristofčáka, pričom zverejnil aj poslednú spoločnú fotografiu.

Županka Jurinová ho opätovne privítala v zbore poslancov len pred štyrmi mesiacmi

Veľký žiaľ vyjadrila aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, ktorá si zaspomínala na pomerne nedávne časy, keď sa Kristofčák opäť vrátil do radu župného zastupiteľstva. „Pred štyrmi mesiacmi sme sa spoločne s poslancami tešili z tvojho návratu medzi nás, no Božie plány boli iné... Z celého srdca ďakujem za tvoju službu pre náš kraj a rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť," napísala Jurinová.


Súvisiaci článok
Odchod hereckej legendy oplakáva celá krajina. Ivan Letko desať rokov upútaval aj divákov v Martine
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť