Utorok 17. 09. 2024 19:37:09 | Meniny má Olympia

Polícia v okrese Čadca narazila hneď na dvoch opitých za volantom. Trest ich neminul

Policajní príslušníci v okrese Čadca mali pomerne napätý začiatok týždňa. Práve v pondelok 29. januára totiž narazili na dvoch opitých vodičov za volantom, ktorých stihol aj primeraný trest. Vyzývajú tak aj verejnosť, aby v žiadnom prípade nesadali pod vplyvom alkoholu za volant vozidla.

Michal Szentivanyi|31. január 2024|14:04:12

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Čadčianskí, aj kysuckonovomestskí úradníci, na čele s primátormi, podporili dnešný štrajk samospráv
Čítajte viac >

O oboch prípadoch informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. „Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka v pondelok 29. januára v čase okolo 15:50 hodine zastavili na ceste druhej triedy v obci Klokočov, okres Čadca vodiča osobného motorového vozidla značky Škoda. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,56 promile," popisuje Kremeňová prvý prípad. Poverený príslušník následne obvinil 50-ročného muža z okresu Čadca z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

DOPR. INŠPEKTORÁT - V.OKRUŽNÁ 4.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Muž v Podvysokej nafúkal ešte viac

V druhom prípade podľa Kremeňovej obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 33-ročný muž, z okresu Čadca. „Obvinený muž v pondelok 29. januára v čase okolo 19:45 hodiny viedol po ceste druhej triedy v obci Podvysoká, okres Čadca osobné motorové vozidlo značky Volkswagen. Následne bol hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka zastavený. Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,96 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," priblížila druhý prípad policajná hovorkyňa s tým, že poverený príslušník Policajného zboru v obidvoch prípadoch spracoval podnet na návrh na podanie obžaloby na obvinených mužov.


Súvisiaci článok
Polícia žiada o pomoc pri hľadaní svedkov dopravnej nehody medzi Lipt. Mikulášom a Lipt. Hrádkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť