Utorok 17. 09. 2024 07:13:45 | Meniny má Olympia

Záchranári mali v horskej obci pri Liptovskom Mikuláši čo robiť. Senior dostal epileptický záchvat

Horskí záchranári majú za sebou ďalší úspešný zásah. V malej horskej obci Veľké Borové totiž museli ratovať 71-ročného seniora, ktorý dostal náhly epileptický záchvat, no jeho prevoz do nemocnice bol komplikovaný.

Michal Szentivanyi|27. január 2024|15:30:01

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Na Liptove sa vážne zranil lyžiar. Do nemocnice ho previezol vrtuľník
Čítajte viac >

Horská záchranná služba o tejto akcii informovala na svojom webe. „Dňa 26. januára 2024 bola Horská záchranná služba požiadaná tiesňovou linkou 155 o pomoc pre posádku Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá v obci Veľké Borové kvôli zľadovatenej ceste a členitému terénu nemohla transportovať 71-ročného pacienta," popisuje prípad Horská záchranná služba, ktorá vypomáhala kolegom.

Spolupráca, bez ktorej by sa starší pacient do nemocnice nedostal

Senior utrpel náhly epileptický záchvat, čo z tohto terénu skomplikovalo jeho prenos do sanitného vozidla. „Na pomoc kolegom z Rýchlej zdravotnej pomoci vyrazili traja horskí záchranári zo Zverovky s terénnym vozidlom. Pacient bol následne príslušníkmi horských záchranárov transportovaný k sanitnému vozidlu Záchrannej zdravotnej služby, odkiaľ si ho do svojej starostlivosti prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou smeroval do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," popisuje záver akcie Horská záchranná služba.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali lyžiarovi v Jasnej. Bol účastníkom nepríjemnej zrážky na svahu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť