Piatok 18. 10. 2024 09:35:56 | Meniny má Lukáš

Vydavateľstvo Artis Omnis v Žiline pozýva na stretnutie. Už to bude rok od osudového požiaru

Viacerí pamiatkari či prevádzkovatelia veľkých vydavateľstiev či majitelia rôznych pamätihodností, ktoré boli postihnuté veľkým požiarom, by vedeli rozprávať o škodách, ktoré to na kultúre napáchalo. Takou inštitúciou je nepochybne aj žilinské vydavateľstvo Artis Omnis. Tých ničivé plamene dokonca v januári 2023 vyhnali z pôvodného pôsobiska a teraz to už bude rok, čo ich táto hrozná nehoda postihla. Aj vďaka podpore fanúšikov sa však postavili na nohy a chcú to v nových priestoroch žilinskej synagógy osláviť s knižnými fanúšikmi. Preto by vám určite nemal ujsť termín 26. január.

Michal Szentivanyi|24. január 2024|09:15:04

Zdroj: Facebook/Vydavateľstvo Artis Omnis

Súvisiaci článok
Žilinské vydavateľstvo Artis Omnis sa sťahuje do Novej synagógy
Čítajte viac >

Artis Omnis totiž organizuje Piatok v Artise. „Milí priatelia, čoskoro to bude rok, čo nás nemilé udalosti vyhnali z našich predchádzajúcich priestorov a boli sme nútení sťahovať sa. V krásnej žilinskej Novej synagóge sme okrem strechy nad hlavou našli aj príjemných ľudí, dobrú kaviareň a super akcie - ocitli sme sa nielen v historickom centre mesta, ale aj v jeho kultúrnom centre," píše vydavateľstvo v pozvánke na najnovšiu udalosť, ktorá sa uskutoční 26. januára 2024.

Ničivé plamene ich pred rokom vyhnali z pôvodných priestorov

Všetko sa pokazilo 30. januára 2023, kedy budovu na Kysuckej ulici, kde sídlilo aj vydavateľstvo, zasiahol požiar. Väčšina budovy podľa dostupných informácií zhorela, pričom vydavateľstvo prišlo o kancelárie, ktoré po požiari a zásahu hasičov zostali kompletne zničené. Nasledovala veľká záchranná akcia aj zo strany fanúšikov a ctiteľov písaného slova. Práve vďaka tejto pozitívnej energií sa v máji vlaňajšieho roku vydavateľstvo mohlo usídliť do Novej synagógy.

Len za 31 dní odo dňa vtedy vyhlásenej zbierky sa do výzvy zapojilo 313 darcov a spolu za pár týždňov prispeli čiastkou 13 113 eur. Zbierka bola organizovaná na portáli Donio.sk.

Screen Shot 01-22-24 at 06.05 PM.JPG Zdroj: Facebook/Vydavateľstvo Artis Omnis

Spokojnosť s novými priestormi v pozvánke vyjadrilo aj vydavateľstvo Artis Omnis. „Dobre nám tu je! A radi by sme tento pocit zdieľali spolu s vami. Príďte nás pozrieť! Môžete nahliadnuť do zákulisia vydavateľstva, nasať bezprostrednú atmosféru, prelistovať si naše knihy - a ak sa vám nejaká zapáči, pokojne si ju môžete aj kúpiť. Tešíme sa na vás v posledný januárový piatok medzi 14. a 17. hodinou. Nájdete nás vedľa schodov k hlavnému vchodu," odkazuje vydavateľstvo na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Nový titul žilinského vydavateľstva Artis Omnis poodhaľuje historické i moderné liečebné postupy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť