Pondelok 13. 05. 2024 02:32:58 | Meniny má Servác

Dramatická nehoda pri Ružomberku: Matka s dcérou zostali uväznené v prevrátenom aute. Len kríky zabránili pádu do priekopy

Matka s dcérou unikli smrti v ľadovej vode po dopravnej kolízii pri obci Ľubochňa. Hasiči ich, našťastie, vyslobodili, no záchranári museli 10-ročné dieťa odviezť do nemocnice. Policajti pri kontrole zistili, že matka bola pod vplyvom alkoholu.

Juliana Krčulová|22. január 2024|08:00:28

llustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky a freepik.com

Súvisiaci článok
Jasná zažila náročný prvý deň Svetového pohára. Záchranári mali plné ruky práce
Čítajte viac >

Matka s dcérou unikli smrti: Auto prerazilo oplotenie a prevrátilo sa

Matka s dcérou sa ocitli v nebezpečnej situácii, keď sa s autom prevrátili a skoro spadli do ľadovej vody. Na miesto nehody im prišli na pomoc ružomberskí hasiči. O tomto dramatickom prípade informovala televízia JOJ na svojej internetovej stránke noviny.sk.

K dopravnej nehode došlo okolo siedmej hodiny ráno. Žena išla so svojou dcérou do školy, pričom z neznámych dôvodov prešla do protismeru a prerazila oplotenie. Auto sa prevrátilo, ale husté kríky zmiernili náraz. Keby sa tak nestalo, auto by sa s najväčšou pravdepodobnosťou zrútilo do priekopy s ľadovou vodou. Policajt, ktorý rannú nehodu videl na ceste do práce, zavolal záchranárov. Pavol Pecník, riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Ružomberku, pre TV JOJ upresnil, že v prevrátenom aute sa nachádzali dve osoby, ktoré vyslobodili za pomoci nastavovacieho rebríka.

Matka bola pod vplyvom alkoholu

Záchranári následne transportovali 10-ročné dieťa do nemocnice v Ružomberku s povrchovým poranením hlavy. Podľa Petry Klimešovej, hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, 35-ročnú ženu ošetrili záchranári na mieste.

Privolaní policajti podrobili vodičku aj dychovej skúške. „Vodička sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,18 mg na liter, čo predstavuje 0,38 promile alkoholu,“ dodala pre TV JOJ Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Žene na mieste zadržali vodičský preukaz a spísali správu o objasňovaní priestupku.


Súvisiaci článok
Policajná kontrola v okrese Čadca odhalila 14 priestupkov a jedného opitého vodiča
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť