Sobota 07. 09. 2024 22:38:13 | Meniny má Marianna

Kino Moskva vás pozýva na filmový maratón plný fantázie, dobrodružstva a humoru

Ak máte chuť na dobrý film, nezmeškajte ponuku martinského Kina Moskva. Či už máte radi animovanú fantasy, dobrodružnú rozprávku alebo komickú hororovku, určite si prídete na svoje. Pozrite si Chlapca a volavku od majstra Hajaa Mijazakiho, ktorý vám ukáže silu priateľstva. Zabavte sa s Perinbabou a dvoma svetmi, kde sa Lukáš vydáva za svojou láskou a prežíva neobyčajné príhody, a zasmejte sa spolu so Strašidlom cantervillským, ktoré sa snaží vystrašiť americkú rodinu, ktorá si kúpila jeho dom.

Juliana Krčulová|19. január 2024|17:30:08

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Kino Moskva

Súvisiaci článok
Organizátor martinského Fest Otaku: Chcem sa venovať tomu, čo ma baví a toto je tá cesta! (VIDEO)
Čítajte viac >

Z ponuky martinského Kina Moskva, ktoré sa snaží prinášať kvalitnú a rozmanitú kinematografiu, sme pre vás vybrali tri zaujímavé filmy - Chlapec a volavka, Perinbaba a dva svety a Strašidlo cantervillské, ktoré si môžete prísť pozrieť počas nadchádzajúceho víkendu. Ak máte záujem o niektorý z týchto filmov, môžete si kúpiť vstupenky online na webovej stránke kina alebo osobne priamo na pokladni.

Animovaný film Chlapec a volavka je polo-autobiografickou fantasy o živote, smrti a stvorení, pocta priateľstvu od tvorcu Hajaa Mijazakiho. Po tom, čo Mahitovu matku zabijú pri bombových útokoch na Tokio, on a jeho otec opustia mesto a presťahujú sa k jeho tete z matkinej strany. Mahito sa pokúša vyrovnať so stratou matky a zmenou rodinných pomerov. Zároveň ho neustále otravuje modrá volavka, ktorá hovorí, že ak ju odprevadí do blízkej opustenej veže, môže sa so svojou matkou ešte raz stretnúť.

Film Chlapec a volavka sa v martinskom Kine Moskva premieta najbližšie dnes 19. januára o 18:00 hodine a počas víkendu v sobotu 20. a v nedeľu 21. januára rovnako o 18:00 hodine.

757a0f6e-a653-11ee-9bbd-9e966f951e90.jpg Zdroj: kinomoskva.sk

Hlavnou postavou filmu Perinbaba a dva svety je Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba z predchádzajúcej rozprávky, ktorý sa vydáva do sveta za dobrodružstvom. Chce nájsť svoju pravú polovičku a byť šťastný. Jeho kmotra Perinbaba ho na ceste chráni a pomáha mu, zatiaľ čo Zubatá sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy tak, ako kedysi jeho otcovi Jakubovi. Lukáš si nájde kamaráta v múdrom psíkovi Uchovi a spolu sa vydajú do zázračnej krajiny hojnosti, ktorá sa nachádza za siedmimi horami a siedmimi morami, podľa povesti na samom konci sveta. Na svojej ceste sa ocitnú vo väzení, zničia a zároveň zachránia veľkú svadbu v meste, Lukáš sa zamiluje v krajine plnej divožienok, spoločne pomôžu zachrániť pohyblivé mesto a v boji s havraními bojovníkmi sa postavia za kráľovstvo, kde zmizli všetky ženy.

Film Perinbaba a dva svety sa v martinskom Kine Moskva premieta najbližšie dnes 19. januára o 20:00 hodine.

eb444a92-82cb-11ee-9bbd-9e966f951e90.jpg Zdroj: kinomoskva.sk

Sir Simon de Canterville si tri storočia veselo strašil vo svojom panstve Canterville Chase. No potom prišli Američania a kúpili si jeho dom! Táto moderná rodina sa nedá len-tak ľahko vyplašiť a nezaberajú na ňu ani staré dobré kúzla. Zvládne Sir Simon vyhnať týchto nepríjemných cudzincov zo svojho príbytku? Vydajte sa na strašidelnú cestu do starého dobrého Anglicka, kde aj duchovia majú ešte stále úroveň.

Film Strašidlo cantervillské sa v martinskom Kine Moskva premieta najbližšie v sobotu 20. januára a tiež v nedeľu 21. januára o 16:00 hodine.

36afce7c-a653-11ee-9bbd-9e966f951e90.jpg Zdroj: kinomoskva.sk


Súvisiaci článok
Ako sa zamilovať do umenia: Pozrite si výstavu obrazov Eduarda Sosu v OC Dubeň Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť