Pondelok 20. 05. 2024 04:29:51 | Meniny má Bernard

Požiar v okrese Námestovo: Rodina prišla o majetok a zvieratá

Požiar v obci Novoť zničil dom a hospodársku budovu s dobytkom. Rodina utrpela veľkú škodu a musela sa uchýliť k príbuzným. Na mieste zasahovalo takmer 100 ľudí.

Juliana Krčulová|15. január 2024|14:15:51

Zdroj: Facebook/Dhzo – Novoť-Roman Vojtkuliak

Súvisiaci článok
Tichý zabiják v podobe arktických mrazov. Rady, ako predísť omrzlinám a aj škodám na duševnom zdraví
Čítajte viac >

Požiar v Novoti ohrozil životy ľudí a zvierat

V noci zo soboty 13. na nedeľu 14. januára v obci Novoť v okrese Námestovo vypukol požiar, ktorý ohrozoval dom a hospodársku budovu so zvieratami. Na mieste podľa televízie JOJ zasahovalo takmer 100 ľudí, ktorí sa snažili zachrániť majetok a zvieratá. Škoda sa odhaduje na 45-tisíc eur. Rodina musela nájsť útočisko u príbuzných.

Podľa televízie JOJ boli v dome, keď vypukol oheň, rodičia a ich syn. Pokúsili sa vyviesť von tri kusy hovädzieho dobytka, ale bolo príliš neskoro. Oheň rýchlo pohltil celú hospodársku budovu a šíril sa ďalej.

417413692_6863700383727586_6739496366638271204_n.jpg Zdroj: Facebook/Dhzo – Novoť-Roman Vojtkuliak

Hasiči zasahovali v extrémnych podmienkach

K požiaru sa rýchlo dostavili profesionálni hasiči z Námestova, spolu s tromi obecnými dobrovoľnými hasičskými zbormi a množstvom miestnych ľudí. Peter Bakaľa, riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Námestovo, pre TV JOJ potvrdil, že na mieste bolo 31 hasičov so 7 kusmi hasičských vozidiel. Požiar sa podľa slov Jána Zvonára, veliteľa Dobrovoľného hasičského zboru Zákamenné, rozšíril z hospodárskej časti na obytnú, pričom niektoré zvieratá v plameňoch zahynuli.

Z dostupných zdrojov sa dozvedáme, že pre silné zadymenie museli hasiči zasahovať s dýchacími prístrojmi, pričom hasenie komplikoval aj nočný mráz. „Mrzne nám voda pod nohami, podkrovné priestory sú obložené tatranským profilom, všetko musíme rozobrať a skryté ohniská dohasiť,“ ozrejmil pre TV JOJ riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Námestovo.

Pri hospodárskej budove sa nachádzali aj balíky sena, ktoré mala rodina pripravené na zimné kŕmenie dobytka. Televízia JOJ vo svojej reportáži uviedla, že presná príčina požiaru doposiaľ známa nie je, no obec Novoť poskytne rodine nájomný byt.


Súvisiaci článok
Kysucká spaľovňa pije miestnym krv. Bijú preto na poplach a žiadajú jej koniec, v hre je rekonštrukcia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť