Utorok 17. 09. 2024 22:04:02 | Meniny má Olympia

Počasie sa s nami opäť zahrá. Neúprosné žilinské mrazy dostanú ku koncu pracovného týždňa stopku

Je to už niekoľko dní, čo sever krajiny a Žilinský kraj ako taký bičujú mrazy a denné teploty len málokedy vystúpia vyššie ako 1 či 2 stupne Celzia. Tento týždeň však po dlhšom čase nadíde obdobie, kedy sa budeme môcť nachvíľu vrátiť do obdobia pred príchodom nového roka. Vtedy sme totiž mrazivé teploty až tak nepociťovali a mrazy okolie Žiliny dočasne obchádzali.

Michal Szentivanyi|14. január 2024|14:45:33

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Turisti, pozor! Na horách je vyhlásený druhý stupeň lavínovej hrozby
Čítajte viac >

Koniec týždňa so snehovými prehánkami

Koniec tohto týždňa však bude v znamení snehových prehánok, o čom informuje aj portál imeteo.sk. Sneženie na severe už určite viacerí spozorovali počas ranných hodín. Dôvodom je totiž silná tlaková níž, ktorej stred sa nachádza nad Pobaltím a okolo tejto tlakovej níže do našej oblasti z regiónu Severného mora prúdi studený a vlhký vzduch.

Screen Shot 01-14-24 at 09.48 AM.JPG Zdroj: imeteo.sk

Snehové zrážky zas možno pripísať slabšiemu studenému frontu, ktorý postupuje cez naše územie. Denné teploty sa tak zaručene ešte pár dní budú pohybovať na úrovni -1 až 1 stupeň Celzia. Nebude to však nastálo

Oddych od mrazu príde vo štvrtok

Prichádzajúci týždeň má však pre obyvateľov severnej časti Slovenska mierne prekvapenie. Popis teplôt na nasledujúce dni totiž naznačuje, že by síce malo pokračovať chladnejšie počasie, no k zásadnej zmene zrejme príde už vo štvrtok. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu to bude vyzerať tak, že, spočiatku príde veľká oblačnosť a na viacerých miestach dôjde aj na dážď. Vo vyšších polohách sa dá očakávať sneženie. Postupne sa však oblačnosť zriedi. Najvyššia denná teplota začne rázne na 1 až 7 stupňoch Celzia. Postupne však príde zmena a ochladenie na -5 až +2 stupne Celzia.

Odborníci to nateraz však hodnotia ako krátkodobé, no prudké oteplenie. Snehové zrážky sa tak veľmi pravdepodobne zmenia len na tie obyčajné, dažďové. Po tomto období sa však opäť očakáva ochladenie.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Zamrznutú Mikovčákovu rozhľadňu na Kamenitom si nenechajte ujsť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť