Utorok 22. 10. 2024 19:51:45 | Meniny má Sergej

Schaeffler Kysuce otvoril nové pracovisko na Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity

Výrobný závod Schaeffler Kysuce v týchto dňoch otvoril nové pracovisko na pôde Žilinskej univerzity. Na Strojníckej fakulte ho budú využívať študenti a pedagógovia na praktické odborné vzdelávanie. Študenti tak opäť v praxi pocítia moderný technologický dotyk.

Gabriela Kvasnicová|13. január 2024|16:30:48

Zdroj: Facebook/Schaeffler

Súvisiaci článok
Podnikatelia a organizácie sa môžu zapojiť do súťaže o inováciu Žilinského kraja
Čítajte viac >

„Táto iniciatíva vznikla v rámci našej dlhodobej spolupráce s univerzitou. Nové priestory sú určené nielen pre našich štipendistov, ale aj pre všetkých pedagógov na vedenie prednášok a workshopov, na odborné konzultácie či na špeciálne podujatia a spolupráce,“ informuje Schaeffler Kysuce na sociálnej sieti.

Spolupráca závodu a univerzity má vytvoriť priestor pre: „nové nápady a skvelé inovácie,“ dopĺňa Schaeffler Kysuce. Vzdelávanie študentov Žilinskej univerzity sa tak môže ešte viac priblížiť k praxi a mladí ľudia získaju priestor a podmienky, aby mohli prinášať inovácie do výroby.

šaf2.jpg Zdroj: Facebook/Schaeffler

Spoločnosť Schaeffler Slovakia plánuje spomínanú učebňu postupne vybaviť aj ďalšími technológiami, ktoré vzdelávanie študentov Žilinskej univerzity ešte viac zatraktívnia.

šaf3.jpg Zdroj: Facebook/Schaeffler

Závod Schaeffler Kysuce vyvíja a vyrába riešenie pre oblasť elektromobility pre motory, prevodovky a podvozky – modulárnu, vysoko integrovanú technologickú platformu pre elektromotory, hybridné pohonné jednotky, plne elektrické nápravy, elektrické parkovacie brzdy alebo mechatronické stabilizátory náklonu vozidla.


Súvisiaci článok
Na žilinskej univerzite vytvorili revolučný spôsob spojenia medzi optickým vláknom a čipom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť