Sobota 07. 09. 2024 19:24:18 | Meniny má Marianna

Žilina je opäť o čosi modernejšia. Parkovanie po novom je oveľa ľahšie s novou aplikáciou

Od nového roka sa toho mení mnoho. Týka sa to aj príchodu nových služieb. V Žiline totiž po novom budete môcť parkovať za asistencie modernej aplikácie, ktorú mesto dáva do pozornosti už teraz. Stačí vám len niekoľko kliknutí a parkujete raz-dva. V čom je tento spôsob iný sa už dozviete v článku nižšie.

Michal Szentivanyi|12. január 2024|15:15:27

Zdroj: zilina.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Problémové parkovanie na Kubínskej ulici v Žiline
Čítajte viac >

Reč je totiž o tom, že od januára 2024 môžu Žilinčania a návštevníci mesta parkovať s novou aplikáciou, ktorá má svoje renomé už aj v modernom svete a viacerých mestách po Slovensku. S touto aplikáciou vybavíte nie len dĺžku parkovania, ale aj samotné platenie parkovného. Aplikácia s názvom EasyPark je teda ďalším z mnohých nástrojov moderných technológii v rámci služieb, ktoré samospráva poskytuje občanom. O príchode aplikácie informuje samotné mesto Žilina.

EasyPark pritom nie je v zahraničí ani doma žiadnou novinkou. Ide o európskeho lídra v rámci inovácie problematiky parkovania. Aplikáciu už roky využívajú napríklad aj naši západní susedia v Českej republike, ale tiež v Rakúsku, Maďarsku a ďalších európskych krajinách. Osobe, ktorá chce s autom zaparkovať stačí pritom len jedna aplikácia v slovenčine a so slovenskou zákazníckou podporou.

Aplikácia prináša tieto novinky

Jednou z noviniek v tejto aplikácii je, že po zaplatení prvých 30 minút parkovania umožňuje platiť parkovné po minútach namiesto celej polhodiny. „Aplikácia je dostupná aj vo väčšine nových vozidiel prostredníctvom Apple CarPlay a Android Auto, vďaka čomu je možné platiť parkovné priamo z palubného systému vozidla. Ďalšou výhodou pre tých, ktorí občas parkujú na služobných cestách, je vytvorenie samostatného účtu, čo môže ušetriť papierovanie," tvrdí tlačové oddelenie mesta Žilina.

EasyPark sa tak pridáva k ďalším spôsobom úhrad za parkovné, akými sú platba novými modernými parkomatmi, SMS-kou alebo webovou aplikáciou QR park.

car-car-park_1024x683.jpg Zdroj: freepik.com

Ako sa k aplikácii dostanete?

Aplikáciu EasyPark si môžu užívatelia iOS stiahnuť cez App Store. Priaznivci telefónov s Androidom ju zas nájdu v obchode Google Play. Inštalácia trvá len zopár sekúnd a registráciu tvorí len niekoľko kliknutí. Po nej vás čaká vypĺňanie týchto údajov: vaše telefónne číslo, registračnú značku a zvolený spôsob platby. Pri samotnom parkovaní už stačí len potvrdiť miesto a vybrať plánovanú dĺžku parkovania.


Súvisiaci článok
Žilinčania, nezabúdajte na správne parkovanie pri zimnom štadióne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť