Pondelok 16. 09. 2024 13:16:59 | Meniny má Ľudmila

Vianočné stromčeky dostali druhú šancu v rybárskom revíri VN Žilina

Ako sa vianočné stromčeky stávajú domovom pre ryby? Zástupcovia Rybárskej stráže využívajú použité vianočné stromčeky na tvorbu prirodzených podmienok pre neres rýb a ochranu plôdika.

Juliana Krčulová|12. január 2024|09:15:06

Zdroj: rybarska-straz.sk

Súvisiaci článok
Na rybárskych revíroch budú sčítavať kormorány na nocoviskách
Čítajte viac >

Zástupcovia Rybárskej stráže na svojom oficiálnom webe informovali, že na začiatku januára sa uskutočnil zber vianočných stromčekov zo žilinského sídliska Vlčince a jeho okolia. Zodpovedný rybársky hospodár a jeho dobrovoľný pomocník z Rybárskej stráže sa postarali o to, aby sa vybrali tie najkvalitnejšie stromčeky a preniesli sa na rybársky revír VN Žilina č.: 3-6010-1-1 SRZ Rada Žilina.

Tam budú mať stromčeky novú úlohu - pomôcť vytvoriť prirodzené prostredie pre ryby, ktoré podporí ich rozmnožovanie a poskytne im úkryt pre mláďatá. Stromčeky sa zatiaľ uložia do celoročne tečúcej vody, ktorá nezamŕza, aby zostali čerstvé čo najdlhšie.

jgVWVM14XNHNXDayTfqe9mnvKXVLGL-metaSU1HLTIwMjQwMTExLVdBMDAxMS5qcGc=-___media_library_original_1195_672.jpg Zdroj: rybarska-straz.sk

„Keď o niekoľko mesiacov nastanú ideálne podmienky na našom rybárskom revíri, tak tie najzachovalejšie stromčeky sa použijú celé, no a z ostatných sa použijú ich rozrezané časti, na ktoré sa ešte pridajú čerstvé konáre smrekovej čečiny alebo iný prírodný materiál,“ objasnili zástupcovia Rybárskej stráže.

GNriWRls5kOxpyuBQptPpV4mXwqrBVV8XKUyiZva.jpg Ikry ostrieža zelenkavého na "hniezde" vytvoreného z vianočných stromčekov - Zdroj: rybarska-straz.sk


Súvisiaci článok
Klesajúci trend pôrodnosti v Žiline sa nezastavil: V roku 2023 sa narodilo menej detí, ako v predchádzajúcich rokoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť