Sobota 07. 09. 2024 14:15:21 | Meniny má Marianna

Akadémia ozbrojených síl M. R. Štefánika bude ozdobou vstupu do Demänovskej doliny

Obnova Akadémie ozbrojených síl M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši prinesie nový vzhľad vstupu do Demänovskej doliny. Vyjadril sa tak doterajší rektor akadémie Jozef Puttera, ktorý sa stretol s primátorom mesta Jánom Blcháčom v súvislosti s dokončovanou obnovou viacerých objektov akadémie.

Juliana Krčulová|7. január 2024|08:01:30

Zdroj: mikulas.sk

Súvisiaci článok
Prvý maličký Mikulášan tohto roka je Tobias. Mamička si nemocnicu chválila
Čítajte viac >

Ján Blcháč, primátor Liptovského Mikuláša, vyjadril vďaku bývalému rektorovi Akadémie ozbrojených síl M. R. Štefánika za jeho dlhotrvajúcu a rozmanitú spoluprácu s mestom. Vyzdvihol tiež jeho iniciatívu pri zabezpečovaní spoločných záležitostí a ocenil pozdvihnutie školy na špičkovú úroveň. Novému rektorovi Aurelovi Sabóovi poprial veľa energie pri vedení a vzdelávaní študentov pre potreby obrany mieru a bezpečnosti Slovenska.

Hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš, Viktória Čapčíková, na oficiálnom webe informovala, že Aurel Sabó zastával na akadémii od roku 2019 funkciu prorektora pre vzdelávanie. Venoval sa rozvoju komunikačných a informačných systémov. Získaval odborné znalosti na zahraničných inštitúciách a zúčastnil sa medzinárodnej misie v Bosne a Hercegovine, ktorá bola pre neho hodnotnou skúsenosťou.

415995681_780098064161303_4861143085602050879_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

„Pozícia rektora je pre mňa výzva. Preberám akadémiu, ktorá je dobre rozbehnutá, má všetky akreditácie, podporuje a zabezpečuje výcvik dôstojníkov. Chceme školu rozvíjať tak, aby sme boli výstavnou skriňou ozbrojených síl. Sídlo akadémie je na území Liptovského Mikuláša, preto verím, že kvalitná spolupráca s mestom bude pokračovať,“ uviedol Sabó.

Puttera odovzdáva rektorskú štafetu

Doterajší rektor Jozef Puttera zostáva na akadémii pôsobiť aj naďalej, z rektorského postu odchádza s pocitom dobre odvedenej práce.

„Keď sa dnes pozriete na akadémiu, vidíte, že završujeme práce na obnove areálu, ktorý bude dlhé roky slúžiť vojenskému vzdelávaniu. V samotnej škole sa nám podarilo úspešne udržať akreditáciu v zmysle platných noriem pre vysokoškolské vzdelávanie. Novému pánovi rektorovi prajem, aby sa akadémia pod jeho rukami rozvíjala a prosperovala,“ dodal Puttera.


Súvisiaci článok
V roku 2024 si pripomenieme 100. výročie narodenia Jozefa Kronera, legendy Staškova a celého Slovenska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť